<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/34438>>.

La Guàrdia Urbana agraeix el suport d’empreses de Lleida en la pandèmia

Aquesta setmana es lliuren les distincions que el cos atorga per Santa Cecília

Aquesta setmana es lliuren les distincions que el cos atorga per Santa Cecília

L’alcalde, Miquel Pueyo, ha lliurat avui 22 reconeixements a empreses i col·lectius de Lleida que van col·laborar amb la Paeria i la Guàrdia Urbana per fer front als efectes de la pandèmia.

Aquesta setmana, la policia local lliura les distincions que atorga cada any i que s’entreguen en un acte solemne a la Seu Vella. Enguany, però, les restriccions de l’emergència sanitària han fet necessari ajornar l’acte i celebrar-lo distribuït en quatre sessions al Saló de Plens de la Paeria.

El paer en cap ha destacat la capacitat de reacció i el paper que van exercir aquestes empreses, sobretot en l’inici de la pandèmia. Miquel Pueyo ha recordat que, en aquell moment, la Paeria no disposava de la quantitat d’equips de protecció que necessitava per als seus treballadors/es i empreses, laboratoris i tallers de Lleida en van proporcionar.

“Tinc la convicció que ens en sortirem. Ens n’hem de sortir, no serà fàcil, haurem de fer un gran esforç de reconstrucció però tenim un teixit social i col·lectiu d’empreses i d’entitats, que sou vosaltres, que garanteix i demostra que la societat lleidatana té empenta, força i ganes de projectar-se cap al futur”, ha assegurat l’alcalde de Lleida.

L’intendent cap Josep Ramon Ibarz ha destacat les empreses guardonades són un exemple de la fortalesa que distingeix la ciutat.

Empreses i entitats

Les firmes i entitats distingides són: Advocats Prats, l’Associació Paisans Xinesos, Cafès Batalla, Centre d’educació especial L’Esperança, Coca-Cola Lleida, Creacions Terés SA, ALESSA, NEOSALUS, Ferreteria La Industrial, Hiper Cava, Horticultura Bellmunt, La Tagliatella, Lubrilleida SL, Pizzeria O Sole Mio, Pizzeria Domino’s, Restaurant Sushi House, Tallers RALARSA, UdL departament de Robòtica, Celestí Capell, Renata Amariles Ferreira i Marta Latorre.

L’alcalde ha subratllat el suport que van permetre aportar aquestes empreses i entitats a un cos policial que, d’acord amb la seva missió, va treballar en primera línia en l’esclat de la crisi.

Miquel Pueyo ha destacat també l’estreta relació que la Guàrdia Urbana manté, a través de les tasques que realitza en el seu dia a dia, amb el teixit social, econòmic i personal de Lleida: el compliment de les ordenances de la ciutat, la regulació del trànsit, tasques de seguretat conjuntament amb el cos de Mossos d’Esquadra així com milers d’actuacions que tenen a veure amb l’ajuda directa a la ciutadania.

A l'acte d'avui han assistit els tinents d'alcalde Jordina Freixanet i Paco Cerdà, Cristina Morón, Begoña Iglesias, Xavier Palau i Maria Burrel.

Distincions de Santa Cecília

El segon acte de lliurament de distincions de Santa Cecília ha tingut lloc aquesta tarda, amb l’entrega de les quinze mencions d’honor que s'han concedit a agents que treballen a les unitats i seccions següents: la Divisió de Seguretat Ciutadana (secció patrulles), Policia de proximitat i policia orientada al problema POP i Unitat Ciclista BIKE; Unitat Oficina d’Atenció Ciutadana OAC; Unitat Investigació i policia administrativa UNIPA; Sala de Comandament i Oficina de Suport.

A l'acte, presidit per l'alcalde, han assistit les tinentes d'alcalde Jordina Freixanet i Anna Campos, el cap de l'oposició Fèlix Larrosa, i els edils Cristina Morón, Maria Burrel i Xavier Palau.

"En mesos tan complexos com els que hem viscut, el vostre paper ha estat encara més meritori", ha assenyalat el paer en cap als agents. "El fet que la Guàrdia Urbana de Lleida hagi aguantat en primera línia des del primer moment amb l'enteresa que ho va fer era d'esperar per una banda però és d'agrair", ha dit.  

Miquel Pueyo ha remarcat que la crisi actual té una triple dimensió, de salut, econòmica i sociopolítica, que fa que la societat es replantegi moltes coses.

L'intendent cap ha expressat l'orgull per la tasca que han desenvolupat els seus agents en un any complex, on la Guàrdia Urbana ha accentuat la seva tasca com a policia assistencial de cara a la ciutadania i, també, com a policia administrativa en les accions de control i d'inspecció que ha dut a terme sobre les mesures decretades amb motiu de la Covid-19.

Aquest dijous, també al Saló de Sessions, es lliuraran les Medalles de Santa Cecília per mèrits professionals amb distintiu blanc a 12 agents per una trajectòria d’elevat compliment dels seus deures. I divendres s’entregaran les Medalles de Santa Cecília amb distintiu blanc (5 en reconeixement a la permanència en el servei) i verd (una, per posar-se en risc en compliment de servei); les mètopes per jubilació (3 sergents i 8 agents), i 7 reconeixements a professionals que han col·laborat amb la Guàrdia Urbana.