Acció solidària de l’IMO amb l’Associació REFEM

Perquè les dones i els infants d'aquesta entitat puguin gaudir d'un regal de Nadal

L’Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí (IMO) ha organitzat l’activitat solidària ‘El teu desig, el nostre regal’, en col·laboració amb l’Associació REFEM. L’activitat consisteix a oferir un regal de Nadal a les persones que en aquest moment es troben acollides a l’entitat amb la voluntat de mostrar els sentiments d’empatia i afecte a persones que estan en una situació de gran vulnerabilitat.
L’associació REFEM ha fet arribar els desitjos de les seves persones usuàries. Les dones ho han fet amb el pseudònim del nom d’una flor i els infants, amb el d’un animal, amb la descripció de la seva personalitat i de les coses que els agradaven. La tinent d’alcalde i regidora d’Ocupació i Responsabilitat Social, Anna Campos, ha explicat que els treballadors i les treballadores de l’IMO, de forma individual o col·lectiva, han escollit a quina flor o animal ‘apadrinar’ i fer possible el desig d’aquestes persones.
Aquesta activitat solidària forma part de les accions socials, culturals i cíviques que duen a terme els joves del projecte Singular ‘Obrint Portes als Joves’. Els joves que hi participen s’han encarregat de donar a conèixer l’acció entre el personal de l’IMO, preparar els cartells de difusió, fer la logística d’assignar els regals, les felicitacions que acompanyen els regals, i la decoració de regals i caixes per fer més bonic el seu lliurament.
Les responsables de l’associació REFEM impartiran una xerrada per informar de la funció de l’entitat i per sensibilitzar sobre la problemàtica de la violència de gènere. REFEM té per objectiu proporcionar un servei d’atenció i acollida d’urgència a dones, amb fills o sense, que es troben en una situació d’urgència provocada majoritàriament per violència masclista, que els obliga a abandonar el seu domicili, oferint-los un espai de recuperació que cobreixi les seves necessitats bàsiques, afectives, psicològiques, socials i educatives i que els promogui el seu apoderament, l’autonomia i la presa de decisions.
Campos ha assenyalat la importància del paper social que porten a terme aquestes entitats, tan necessàries per donar suport a les situacions que els toca viure a moltes dones. D’aquesta manera, la tinent d’alcalde ha escollit un dels desitjos d’un infant que es troba en situació de vulnerabilitat a l’associació i ha lliurat aquest matí el regal perquè aquest Nadal tingui el regal que ha demanat.