La Guàrdia Urbana participa en una campanya del Servei Català de Trànsit per prevenir i evitar la conducció sota els efectes de l’alcohol i drogues

La Guàrdia Urbana intensificarà els controls als diferents carrers de la ciutat fins el proper 23 de desembre

La Guàrdia Urbana de Lleida participa fins el proper 23 de desembre en una campanya institucional promoguda pel Servei Català de Trànsit de la Generalitat que té per objectiu prevenir i evitar la conducció sota els efectes de l’alcohol i drogues als carrers i carreteres de tota Catalunya. Per aquest motiu, els propers dies hi haurà controls intensius als diferents carrers de la ciutat en diferents hores del dia i de la nit.

La Guàrdia Urbana de Lleida ja participa habitualment a les campanyes institucionals de vigilància d’alcohol i drogues que es realitzen a Catalunya. En aquesta ocasió, els controls mòbils seran de curta durada i s’ubicaran a les vies i carrers del nucli urbà de Lleida.

Les taxes d’alcohol permeses són:

Conductor en general; 0,25 mg/l d’alcohol en aire expirat
Conductor professional; 0,15 mg/l d’alcohol en aire expirat
Conductor novell; 0,15 mg/l d’alcohol en aire expirat

Les sancions són:

Per conduir sota els efectes de l’alcohol:
Taxa entre 0,25 mg/l fins 0,50, sanció de 500 € i 4 punts
Taxa superior a 0,50 mg/l, sanció de 1.000 € i 6 punts
Reincidents, sanció de 1.000 € i 4 o 6 punts (en funció de la taxa)

Per conduir sota els efectes de les drogues:
Conduir amb presència de drogues a l’organisme: sanció de 1.000 € i 6 punts

Aquesta campanya coincideix amb el dispositiu de Trànsit i Seguretat Ciutadana que es realitza amb motiu de les festes nadalenques. L’objectiu d’aquesta campanya, que es mantindrà fins el 10 de gener de 2021, és facilitar la mobilitat dels vehicles i vianants per accedir a la ciutat, fer més fàcil l’estacionament, mantenir la fluïdesa del trànsit i facilitar l’activitat comercial, a més a més de prevenir activitats que ocasionin molèsties als veïns i veïnes de Lleida i evitar possibles fets delictius.