217 empreses i autònoms de Lleida rebran els ajuts de Promoció Econòmica i Turisme en el context de la Covid-19

En total, es tracta de 210.000 euros en ajudes pel sector empresarial i també específiques pel sector turístic de la ciutat de Lleida, que va patir els efectes del confinament la passada primavera

En total, es tracta de 210.000 euros en ajudes pel sector empresarial i també específiques pel sector turístic de la ciutat de Lleida, que va patir els efectes del confinament la passada primavera

La Regidoria de Promoció Econòmica i Emprenedoria de l’Ajuntament de Lleida i Turisme de Lleida han resolt favorablement que 217 empreses i autònoms de la ciutat puguin cobrar, en les properes setmanes, els Ajuts al Teixit Empresarial i els Ajuts al Sector Turístic de la Ciutat de Lleida que es van impulsar en el marc de la COVID-19. En total, es repartiran 210.000 euros per donar suport a les iniciatives econòmiques que han patit d’una manera directa els efectes de la pandèmia i les restriccions que està comportant.

La Paeria va impulsar aquestes línies d’ajuts per apaivagar la crisi econòmica que va desencadenar l’emergència sanitària i els consegüents períodes d’aturada en molts àmbits empresarials no essencials. El total de sol·licituds presentades s’ha sotmès a concurrència competitiva. És a dir, estaven subjectes a criteris de valoració tècnica.
Entre els aspectes que s’han valorat tècnicament hi ha el fet d’haver suspès l’activitat totalment o parcialment a l’inici de la pandèmia i també el percentatge de reducció de la facturació o el nombre de persones que treballen a l’empresa. També ha puntuat el fet de tenir un local físic o l’antiguitat de l’activitat.
En un altre nivell, han tingut una puntuació específica les dones que han patit violència de gènere i que han liderat projectes empresarials, també les persones que tenen algun tipus de discapacitat i s’ha donat valor al sector de població empresària de menys de 35 anys o de més de 50.