217 empreses i autònoms de Lleida rebran els ajuts de Promoció Econòmica i Turisme en el context de la Covid-19

En total, es tracta de 210.000 euros en ajudes pel sector empresarial i també específiques pel sector turístic de la ciutat de Lleida, que va patir els efectes del confinament la passada primavera

La Regidoria de Promoció Econòmica i Emprenedoria de l’Ajuntament de Lleida i Turisme de Lleida han resolt favorablement que 217 empreses i autònoms de la ciutat puguin cobrar, en les properes setmanes, els Ajuts al Teixit Empresarial i els Ajuts al Sector Turístic de la Ciutat de Lleida que es van impulsar en el marc de la COVID-19. En total, es repartiran 210.000 euros per donar suport a les iniciatives econòmiques que han patit d’una manera directa els efectes de la pandèmia i les restriccions que està comportant.

La Paeria va impulsar aquestes línies d’ajuts per apaivagar la crisi econòmica que va desencadenar l’emergència sanitària i els consegüents períodes d’aturada en molts àmbits empresarials no essencials. El total de sol·licituds presentades s’ha sotmès a concurrència competitiva. És a dir, estaven subjectes a criteris de valoració tècnica.
Entre els aspectes que s’han valorat tècnicament hi ha el fet d’haver suspès l’activitat totalment o parcialment a l’inici de la pandèmia i també el percentatge de reducció de la facturació o el nombre de persones que treballen a l’empresa. També ha puntuat el fet de tenir un local físic o l’antiguitat de l’activitat.
En un altre nivell, han tingut una puntuació específica les dones que han patit violència de gènere i que han liderat projectes empresarials, també les persones que tenen algun tipus de discapacitat i s’ha donat valor al sector de població empresària de menys de 35 anys o de més de 50.