<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/34457>>.

L’alcalde de Lleida lliura les medalles de Santa Cecília al mèrit professional i les mètopes per jubilació als agents de la Guàrdia Urbana

Miquel Pueyo assenyala que “deixeu una petjada professional i humana important que serà recordada molt temps”

Miquel Pueyo assenyala que “deixeu una petjada professional i humana important que serà recordada molt temps”

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha lliurat aquesta tarda les medalles de Santa Cecília al mèrit professional i les mètopes per jubilació a 14 membres de la Guàrdia Urbana, així com 7 reconeixements a professionals que han col·laborat de manera estreta i excel·lent amb la policia local.
Amb aquest l’acte d’aquesta tarda, que ha tingut al Saló de Sessions de la Paeria, es tanca el cicle d’homenatges institucionals, amb els quals s’han lliurat les tradicionals distincions de la Guàrdia Urbana, amb motiu de les festes de la seva patrona, que enguany han tingut de distribuir-se en diferents dies per poder mantenir les mesures de protecció sanitària.
El paer en cap ha agraït als membres guardonats de la Guàrdia Urbana els anys de dedicació al cos i, per extensió, a la ciutat. “Deixeu una petjada professional i humana important que serà recordada molt temps”, ha dit en el moment de lliurar les mètopes per jubilació a tres sergents: Conrad Cortés, Josep M. Foixench, José Ignacio Freixes, i a cinc agents: Xavier Izquierdo, Pilar Ríos, Mª José Rodríguez, Mª Àngels Terés i Francesc Visus.
L’alcalde ha assenyalat que “el coronavirus ens ha posat a prova com a societat i ha estat i és un desafiament de primer ordre per a professionals com vosaltres, que treballeu cos a cos amb la ciutadania, atenent situacions d’emergència i de risc també per a vosaltres”. Per aquest motiu, s’ha decidit lliurar la Medalla de Santa Cecília amb distintiu verd al caporal Alberto Molina, per la tasca realitzada com a cap de la unitat de la Guàrdia Urbana i interlocutor informàtic, amb una excel·lent eficiència i dedicació professional, exposant la seva salut en pro del servei durant la pandèmia. “Gràcies, Alberto, per la teva exemplaritat que fa que siguis un actiu de primer ordre per al cos”, ha apuntat.
Una exemplaritat que el paer en cap també ha volgut destacar en els professionals als qui ha lliurat la Medalla de Santa Cecília amb distintiu blanc, per la seva permanència en el servei: l’intendent en cap Josep Ramon Ibarz, l’inspector Josep Ramon Mallada; els sergents Àngel Blanc i Josep M. Roig, i l’agent Carlos Gallego.
Els darrers reconeixements han estat per set professionals que s’han distingit per la seva intensa i extensa col·laboració amb la Guàrdia Urbana: el bomber Jordi Martínez; el cap de la ITV, Antoni Font; el fotògraf del diari Segre, Ítmar Fabregat, i els tres tècnics de la Paeria de Cultura, Museus, Festes i Cultura Popular, Pau Plana, Maica Artero i Xavi Roma. L’alcalde Ha deixat pel final el reconeixement al secretari general de l’Ajuntament de Lleida, Jesús Gutiérrez, que en breus dies es jubila i que “ens deixa una profunda empremta per la seva qualitat professional i per la seva bonhomia”, ha dit.
Han assistit a l’acte la tinent d’alcalde Jordina Freixanet, els regidors Ignasi Amor, Joan Ramon Castro, José María Córdoba i Xavier Palau i la regidora Cristina Morón.
En finalitzar el lliurament de reconeixements, Domingo Caballero, veterà i jubilat agent del cos de la policia local, ha lliurat una reproducció del Marraco, vestit amb l’uniforme de gala de la Guàrdia Urbana, que ha elaborat ell mateix, amb motiu de la celebració de Santa Cecília.