Visites guiades solidàries al Castell de Gardeny

L’Associació de Guies de Turisme Habilitats de Catalunya tria la comanda templera per a recaptar fons per la Marató de TV3

L’AGUICAT (Associació de Guies de Turisme Habilitats de Catalunya) han organitzat aquest matí una visita al Castell Templer de Gardeny, amb la finalitat de recaptar fons per a la Marató de TV3, que enguany està dedicada a la investigació de la Covid-19.

Aquesta activitat, que ha comptat amb la col·laboració de Turisme de Lleida, ha estat una iniciativa dels voluntaris d’AGUICAT, que s’han organitzat a títol personal per a fer visites similars a equipaments patrimonials de cinc ciutats de Catalunya (Barcelona, Canet, Sitges, Tarragona i Sant Joan Despí), a més de Lleida, segons ha explicat Olga Paz, membre de l’associació de guies.
El tinent d’alcalde i president de Turisme de Lleida, Paco Cerdà, ha saludat els participants abans que aquests iniciessin la seva visita al castell templer.
Els guies de turisme són un dels col·lectius que més s’han vist afectats per la pandèmia, ja que molts no poden treballar des del mes de març, a causa de les restriccions sanitàries i el tancament dels equipaments museístics i patrimonials. “Amb aquesta acció, volem aportar el nostre granet de sorra a la lluita contra la Covid”, ha clos la guia Olga Paz.