La Banda Municipal de Lleida dedica un concert al vals

Ofereix un recorregut per la seva història, durant el recital d’aquest vespre a l’Auditori Municipal, que clou amb un recull de nadales tradicionals i l’himne de la Pau Santa Nit

La Banda Municipal de Lleida, sota la batuta del director Amadeu Urrea i amb la col·laboració de la soprano Maria Cristina Rodríguez Novau, ha ofert aquest vespre, a l’Auditori Enric Granados, un concert dedicat al vals. Un estil musical que va posar-se de moda sobretot a la Viena del segle XIX, de la mà de la família Strauss, ja que dels salons de ball, el vals passà a la música culta a través de les obres dels grans compositors.

Avui, malgrat que hagi passat de moda, amb el canvi de costums i gustos, el seu encant ha resistit al temps. A més de ser emprat en òperes, ballets i composicions coreogràfiques, el vals continua sent una noble forma musical, que s’ha cultivat amb molt d’encert.
En el concert d’avui, la Banda Municipal ha fet un d’un recorregut per la història del vals des de l’òpera ‘El caçador furtiu’, de Carl Maria von Weber, al Jazz Suite de Xostakóvich, passant pels ballets de Txaikovski i, aturant-se en ‘Al bell Danubi blau’, que continua sent el més famós dels valsos. El recital s’ha clos amb un recull de nadales tradicionals i l’himne de la Pau Santa Nit.