<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/34467>>.

Lleida estrena Punt de Solidaritat

Conveni entre la Paeria i la Diputació per impulsar espais de coordinació i participació del teixit solidari a les terres de Lleida 

Conveni entre la Paeria i la Diputació per impulsar espais de coordinació i participació del teixit solidari a les terres de Lleida 

La tinent d’alcalde Sandra Castro ha inaugurat avui el primer Punt de Solidaritat de Lleida derivat de la signatura del conveni de col·laboració de l’Àrea de Cooperació Internacional de la Paeria amb la Diputació de Lleida. L’objectiu de l’acord és impulsar espais de coordinació i participació del teixit solidari a les terres de Lleida.

El nou punt es troba al Departament de Cooperació Internacional de la Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes de l’Ajuntament de Lleida (av. de Tortosa, 2).

Les seves funcions seran:

1. Donar a conèixer arreu del territori, reforçar la comunicació i la difusió externa pel que fa a totes les línies d’intervenció municipals en el camp de la solidaritat i la cooperació internacional, motivant a la xarxa associativa a treballar en aquest marc [...].

2. Ser un punt de consulta i assessorament pel que fa a les diferents línies d’intervenció.

3. Acompanyar a altres municipis de la demarcació de Lleida en l’organització de jornades formatives, trobades per compartir experiències, bones pràctiques i activitats en el marc objecte del conveni.

4. Acompanyar les entitats en tots els processos administratius per concórrer o fer el seguiment de les ajudes atorgades en les diferents línies de subvenció especialitzades en solidaritat i cooperació.

5. Suport tècnic a l’organització conjunta amb la Diputació de Lleida, d’una Jornada formativa de cooperació descentralitzada dirigida al personal tècnic i polític dels municipis de la demarcació de Lleida.

6. Assessorar els municipis de la demarcació de Lleida que vulguin crear nous Punts de Solidaritat, així com l’acompanyament per adquirir la formació especialitzada necessària per al desenvolupament de polítiques públiques de cooperació i solidaritat.

7. Realitzar una diagnosi respecte als fons destinats a solidaritat i cooperació a la demarcació de Lleida.

Col·laboració entre la Paeria i la Diputació 

L’Ajuntament de Lleida i la Diputació treballaran conjuntament, també amb el suport del Fons Català de Cooperació per al Desenvolupament, per tal de trobar nous mecanismes que permetin ampliar les actuacions en cooperació descentralitzada, enfortint la xarxa associativa especialitzada en temes de cooperació internacional per al desenvolupament, treballant amb nous col·lectius per tal d’aconseguir la sensibilització de la ciutadania potenciant un canvi de consciència i ampliant la solidaritat a Lleida.

A més a més, es vol disposar de personal qualificat i especialitzat en la matèria especialment en el camp de la solidaritat i la cooperació per al desenvolupament, Enfocament de Gènere i Basat en Drets Humans (EGiBDH) i Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per al conjunt de la demarcació de Lleida.

La Diputació de Lleida atorgarà a l’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, per a la realització de les activitats objecte del Conveni, la quantitat de vint-i-cinc mil euros.