Campanya per a promoure el comerç de proximitat als barris de Lleida

Iniciativa impulsada per Pimec Comerç, la Federació d’Associacions de Veïns i la Paeria sota l’eslògan “Tu ets el comerç” 

Les associacions veïnals de Lleida col·laboraran amb les botigues i les associacions de comerciants dels seus barris per tal de promoure el consum en botigues de proximitat durant les festes, en el marc de la campanya ‘Compra al comerç de proximitat del teu barri. Tu ets el comerç’, que impulsen Pimec Comerç, la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida (FAVLL) i les associacions de comerciants dels barris, amb el suport de la Paeria.

La regidora de Consum, Comerç i Mercats, Marta Gispert, ha presentat aquest matí la campanya a la botiga Sis-Sis, al barri de Balàfia, i ha destacat la importància del suport al comerç local en uns moments tan difícils com aquests. “El comerç local enriqueix la ciutat, fa xarxa i cohesiona el barri. Crec que en aquests moments en l’era de la pandèmia hem pogut veure com hem redescobert aquelles botigues que hem tingut sempre al barri i s’han convertit en imprescindibles per a molts dels veïns. Volem agrair aquesta iniciativa que és totalment oportuna i que enllaça amb la defensa del comerç de proximitat per la qual sempre hem apostat a la regidoria”, ha explicat Gispert, que ha estat acompanyada per la segona tinent d’alcalde i regidora del barri de Balàfia, Jordina Freixanet.

El president de Pimec Comerç, Manel Llaràs, ha explicat que la campanya consistirà en la difusió a través dels canals interns i externs de les entitats veïnals i de les associacions de comerciants d’un cartell i diversos missatges que posen de manifest la funció del comerç de proximitat per dinamitzar l’economia local, promoure la conservació dels carrers i l’activitat al barri. “La campanya vol posar en valor el comerç de proximitat, de barri, que en aquests mesos de pandèmia al peu del canó fent costat als seus veïns, quan ha pogut obrir”, ha assenyalat.

Per la seva banda, el president de la FAVLL, Toni Baró, ha destacat que “els comerços del barri són la xarxa que entomat una part de la vida social que s’ha perdut als centres cívics, a les llars de jubilats o quan no hi ha hagut escola” i ha animat a tots els lleidatans i lleidatanes a “comprar primer al barri”. La presidenta de l'Associació de Comerciants de Balàfia, Meritxell Montagut, també ha participat en la presentació i ha agraït el suport al comerç de proximitat.