Agraïment pels treballs de manteniment de l’Arborètum al personal de l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) que finalitza el seu programa

23 participants en programes d'inserció laboral de l'IMO han realitzat tasques de jardineria i d'atenció als visitants

La tinenta d’alcalde Anna Campos ha agraït en una visita a l’Arborètum les tasques que durant tot el 2020 ha dut a terme el personal de programes de l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) Salvador Seguí en el jardí botànic. Aquests grups de treball finalitza el seu contracte laboral al desembre.

L’Institut Municipal d’Ocupació està duent a terme treballs tant de manteniment de la jardineria com d’atenció al públic dels visitants de l’Arborètum.

El personal que, contractat per l’IMO, realitza les tasques a l’Arborètum pertany als programes que s’han desenvolupat durant el 2020 i subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC): Enfeina’t, Treball i Formació i Treball als Barris (experiència en jardineria). El total de participants ha estat de 23 persones.

La regidora d’Ocupació i Responsabilitat Social, Anna Campos, ha explicat que aquests programes ocupacionals permeten la formació i la contractació laboral, per un període de sis mesos o un any, de persones que es troben en situacions de vulnerabilitat.

A l’Arborètum, a més a més del personal de programes, també hi treballen i col·laboren personal del Centre Especial de Treball Salvador Seguí.

La tècnica de l’Arborètum, Meritxell Mor, ha explicat que les tasques de jardineria que s’han desenvolupat durant aquest any han estat el manteniment dels parterres i escocells del jardí, supervisió de la xarxa de reg, noves plantacions de diferents espècies, la poda d’arbustives i arbrat, el manteniment de les gespes, el control de les males herbes o el seguiment de les plagues entre d’altres.

Així mateix, també s’hi han dut a terme les tasques d’atenció telefònica o presencial dels diferents col·lectius que han visitat l’Arborètum, ja sigui per lliure o contractant una de les possibles activitats que s’ofereixen a la ciutadania, com són les visites guiades o tallers.

L’Institut Municipal d’Ocupació continua, any rere any, destinant personal per poder complir aquests objectius, tasca que es va iniciar fa deu anys després de la construcció del jardí botànic.