<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/34484>>.

L’alcalde Pueyo ressalta el vincle de la Fundació Vallpalou amb la societat a través de l’art i la cultura

Ha visitat les exposicions de l’entitat que, juntament a altre iniciatives que promou, formen part del calendari cultural de la ciutat, i ha posat en valor que el compromís amb l’art trobi el seu espai en l’àmbit social, ja que desenvolupa accions per a la inserció sociolaboral

Ha visitat les exposicions de l’entitat que, juntament a altre iniciatives que promou, formen part del calendari cultural de la ciutat, i ha posat en valor que el compromís amb l’art trobi el seu espai en l’àmbit social, ja que desenvolupa accions per a la inserció sociolaboral

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha visitat avui la Fundació Vallpalou per conèixer les exposicions que l’entitat mostra a les seves instal·lacions i els projectes que té en marxa. Pueyo ha ressaltat el vincle que la fundació té amb la societat a través de la cultura i l’art, i la seva implicació a l’hora de compartir la seva col·lecció, així com d’altre iniciatives artístiques. Això permet, com ha apuntat l’alcalde, que la ciutadania pugui accedir a creacions, artistes i propostes, que contribueixen a la reflexió i a l’enriquiment personal i col·lectiu. Igualment, l’alcalde ha destacat la vessant social que desenvolupa, ja que treballa en projectes per a la inserció sociolaboral de persones amb dificultats, per intentar millorar la seva qualitat de vida. Per tant, ha posat en valor la l’acció cultural trobi el seu espai també amb funcions socials.

Pueyo ha visitat les instal·lacions de la Fundació, on hi ha exposades les mostres ‘Volva de pols, cuca de llum’, de Teresa Vall Palou, i ‘Màquines Poètiques: Duchamp, Man Ray, Picabia’. Precisament, la presidenta de la Fundació, Teresa Vall; amb el director de l’entitat, Joan Mari Vall, i la directora d’exposicions i activitats, Pilar Parcerisas, s’han encarregat del guiatge per la Fundació, que ha inclòs el taller propi.

La Fundació privada Vallpalou va ser creada l’any 2008 per fomentar la cultura i l’art entre la ciutadania i, especialment de les arts plàstiques i la pintura contemporània. També promou l’esperit crític i la iniciativa individual, estimula iniciatives per interrelacionar-se amb la ciutadania i facilita espais on desenvolupar el cultiu pràctic de les arts. Alhora, dona a conèixer i cataloga l’obra de la fundadora, Teresa Vall Palou. Les activitats que fomenta formen part del calendari cultural i artístic de la Fundació, així com de la ciutat. Des de l’any 2016, la Fundació realitza tasques d’assistència social i de cooperació per al desenvolupament de la inserció sociolaboral, donant suport a les persones menys afavorides i amb risc d’exclusió, per millorar les seves condicions de vida i ajudar a la dinamització econòmica.