La Paeria renova el suport a les associacions veïnals i les cases regionals de Lleida

El Paer en Cap, Miquel Pueyo, destaca la capacitat de les entitats per a "cooperar de forma crítica amb l'Ajuntament" i desitja que segueixin amb la seva tasca de promoció de la participació, el treball comunitari i el voluntariat a la ciutat

El Paer en Cap, Miquel Pueyo, ha signat avui en nom de l'Ajuntament de Lleida els convenis de col·laboració amb la Federació d'Associacions de Veïns de Lleida (FAVLL) i la Federació de Cases i Centres Regionals, que reconeixen la tasca duta a terme per aquestes entitats durant l'any 2020 per potenciar el treball en xarxa de les entitats que representen i enfortir la participació ciutadana.

Pueyo ha destacat que la "participació ciutadana és un dels vèrtexs sobre els quals vol subjectar la seva acció el govern d'entesa" i ha elogiat la "capacitat de cooperar de forma crítica" amb la Paeria d'aquestes entitats". "Ens cal que la FAVLL seguiu exercint aquesta tasca de promoció del treball comunitari en xarxa i del voluntariat, en pro de la convivència i la cohesió social i afrontant també nous reptes, com el de la gestió de la Xarxa Solidària", ha afegit Pueyo, qui també ha remarcat el paper de les Cases Regionals per a "promoure la participació en la vida social de la ciutat de persones vingudes d'arreu, sense oblidar les pròpies arrels".

L'acte ha comptat també amb la presència de la regidora de Participació i Lluita contra la Corrupció, Elena Ferre, qui ha destacat la vitalitat dels moviments associatius de la ciutat i ha desitjat que ben aviat puguin reobrir-se els centres cívics i els locals socials.

Per la seva banda, els presidents de la FAVLL, Toni Baró, i de les Cases Regionals, Cosme Garcia, han agraït la col·laboració de l'Ajuntament i han reivindicat la tasca que duen a terme les entitats.

El conveni amb la FAVLL és per un import de 27.500 euros i recull tota la tasca duta a terme per la Federació durant l'any 2020 per tal de potenciar el treball conjunt de les entitats veïnals de Lleida, promoure l'escola de Participació Ciutadana, el treball comunitari i el voluntariat als barris de la ciutat, en pro de la convivència i la cohesió social.

Quant al conveni amb la Federació de Cases i Centres Regionals, també fa referència a les activitats dutes a terme l'any 2020, amb un import de 1.497 euros. Té en compte les actuacions dirigides a donar suport a la coordinació de les diferents Cases i Centres Regionals de la ciutat potenciant el treball conjunt i la interconnexió amb les diferents comunitats.

Aquest acte es fa de forma anual i habitualment aplegava la signatura de tots els convenis amb les diferents Entitats Veïnals i Cases Regionals. No obstant això, aquest any, a causa de les mesures de prevenció de la Covid-19, ha quedat simplificat amb una firma simbòlica només amb les Federacions. La resta d'entitats han pogut seguir-lo de forma simbòlica per videoconferència i la signatura de la resta de convenis es farà també en línia per evitar riscos sanitaris. L'acte ha comptat també amb la participació del tinent d'alcalde Paco Cerdà i dels regidors Fèlix Larrosa, Begoña Iglesias, Ángeles Ribes i Xavi Palau.