Lleida es retroba telemàticament amb els seus ambaixadors

La Paeria ha adaptat la recepció de Nadal habitual a un programa especial que s’emetrà aquest vespre en streaming i per Lleida TV i que ha comptat amb la participació i els missatges de diversos lleidatans i lleidatanes que resideixen d’arreu del món

L’Ajuntament de Lleida ha fet la tradicional recepció de Nadal als Ambaixadors de la ciutat en un format que s’ha hagut d’adaptar a la situació sanitària per la Covid-19. Enguany, l’acte per rebre els lleidatans i lleidatanes que participen en aquest projecte de Turisme de Lleida s’ha fet a través d’un programa especial que s’ha enregistrat amb la participació d’ambaixadors/es d’arreu del món. El programa es podrà veure aquest vespre, a les 20.30 h, en streaming i a LleidaTV, i en reemissions cada dia fins diumenge (divendres 15, a les 10 h; dissabte 26, a les 15 h, i diumenge 27 a les 21 h). 
El programa combina una conversa a plató, amb tres persones convidades, i els vídeos que han enregistrat i enviat nou ambaixadors, per explicar on són, quan temps fa que viuen fora de Lleida, què representa per a ells la ciutat, les seves experiències i quins valors i missatges trameten de Lleida. A la conversa s’hi sumen el paer en cap, Miquel Pueyo, i el tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica i Emprenedoria, Paco Cerdà.
L’alcalde ha tramés un missatge optimista i d’esperança de cara al nou any, amb els millors desitjos de salut, però també de pau i justícia per a les persones del nostre entorn. Ha convidat tothom a compartir unes festes amb les persones que estimem amb prudència i conscients de la situació i que, encara que sigui en la distància, ens trametem l’estima que sentim. Pueyo ha agraït a les persones ambaixadores la projecció que fan de Lleida allà on estan i els ha encoratjat més que mai a mantenir els vincles amb la ciutat i a trametre el seu patrimoni (històric, cultural, artístic, social...) com els valors amb què s’identifica, com convivència, universalitat o cultura. El tinent d’alcalde ha destacat que cada any s’incorporen nous ambaixadors/es a la xarxa i que és un gran potencial de la ciutat.

Actualment, la xarxa d’ambaixadors està formada per 678 persones membre, des que aquesta figura es va crear el 2002 -fa 18 anys-.
Ambaixadors de Lleida
El programa Ambaixadors de Lleida ha creat una xarxa de persones interessades a canalitzar la promoció turística de la ciutat de Lleida al seu lloc de residència, sigui l'Estat espanyol, Europa o el món. Turisme de Lleida atorga a les persones que ho sol·liciten una credencial que els identifica com a persona ambaixadora de la ciutat. Això és, que són persones nascudes a Lleida, que encara que no hi viuen mantenen les arrels i col·laboren en la difusió de valors de la ciutat. Alhora, és una manera perquè la ciutat mantingui llaços d’unió i contacte amb lleidatans/es que viuen fora. Per incorporar-se al programa cal contactar amb Turisme de Lleida (al web o a l’oficina al c/ Major, 31).