La Paeria posa en marxa tot l’operatiu del PEGENELL per fer front a les incidències de la nevada

L’alcalde de Lleida reuneix el comitè d’emergència per avaluar l’afectació i les accions realitzades Unes 90 persones de les brigades municipals, d’Ilnet, Serveis Urbans i Acció Immediata treballen des d’aquesta matinada per mantenir la seguretat de vianants i trànsit Suspès el servei d’autobusos urbans fins que no millorin la seguretat per circular i la zona blava durant tot el cap de setmana El Pla Iglú amplia a tot el dia l’horari del refugi del Pavelló 4 dels Camps Elisis i el servei d’àpats 

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha convocat aquest matí el comitè del Pla d’Emergències de Gelades i Nevades de Lleida (PEGENELL) per a coordinar i avaluar l’afectació del temporal de neu que cau a la ciutat de Lleida des d’aquesta matinada.

Durant la trobada, en la qual també han participat el tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius; els regidors de Mobilitat, Joan Ramon Castro, i Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall; l’intendent de la Guàrdia Urbana, així com els responsables municipals dels Serveis Urbans, Protecció Civil i els comandaments dels Mossos d’Esquadra, s’ha fet un repàs de les accions realitzades des de primera hora de la matinada, quan va començar a nevar, de la situació actual i de les decisions a prendre, davant la inestabilitat meteorològica de les pròximes hores.
La possibilitat de gelades és la gran preocupació per les pròximes hores, tot i que des de l’1 de la matinada, quan va començar a nevar, les temperatures han baixat a 0,07 graus negatius i en les pròximes hores les precipitacions podrien ser de pluja, ja que està previst que la cota de neu pugi per damunt dels 200 metres.
Fins ara, la nevada ha provocat incidències en la mobilitat del trànsit, provocant talls en cinc trams de la via urbana (carrers La Parra, Prudenci Murillo, Llibertat, Camp de Mart i Sant Andreu), i obligant a suspendre el transport dels autobusos urbans, fins que no millorin les condicions de mobilitat. Com a mesura preventiva, també s’ha tallat la pujada a la Seu Vella i el carrer Ronda de la Seu Vella.
Per altra part, també ha quedat suspès la zona blava durant tot el cap de setmana. Cal destacar que el servei del taxi funciona sense cap impediment. Durant la reunió s’ha decidit aconsellar prudència als ciutadans i que no circulin pels carrers, si no és estrictament necessari.
Aquests problemes de mobilitat han generat la intervenció d’unes 90 persones de les brigades municipals, d’Ilnet, de Jardineria, Protecció Civil, Serveis Urbans i Acció Immediata, les quals treballen des de les 5 de la matinada per mantenir la seguretat de vianants i trànsit, amb 4 retroexcavadores i altres 3 vehicles amb els quals van netejant carrers i expandint fundents i evitar la formació de plaques de gel.
L’alcalde Miquel Pueyo ha explicat que s’ha posat en contacte amb els presidents de les EMD de Sucs i Raimat per conèixer la situació de la mobilitat als nuclis agregats, i ha traslladat al delegat del Govern de la Generalitat, la petició de col·laboració per actuar en el tram de la carretera de Raimat a l’autovia A-22, per tal de garantir la seguretat de la circulació.
Per altra part, també s’ha notificat l’ampliació dels serveis del Pla Iglú. Els i les usuaris/ies podran romandre a l’interior del refugi del Pavelló 4 dels Camps Elisis les 24 hores, i també s’amplia el servei d’àpats, que rebran mercès als voluntaris de Protecció Civil, que es fan carrer de la seva recollida i distribució.