El Ple de la Paeria debatrà el Pla Municipal de Polítiques LGTBIQ+

La Comissió Informativa per les Polítiques de Drets de les Persones ha informat avui favorablement sobre el document, que recull les aportacions dels grups polítics municipals i que pretén impulsar iniciatives i actuar pel que fa a la seguretat, el benestar i la llibertat de la ciutadania

El Pla Municipal de Polítiques LGTBIQ+ serà un dels punts que se sotmetrà a votació al pròxim ple de la corporació després que avui s’hagi aprovat a la Comissió Informativa per les Polítiques de Drets de les Persones i relació amb la Comunitat. La proposta, que ha recollit aportacions dels grups municipals, ha rebut el vot favorable de l'equip de govern i les formacions de l'oposició s'han abstingut.

La tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, ha assegurat que s’ha treballat intensament perquè la ciutat compti amb el primer pla d’aquest tipus i ha remarcat la implicació de diversos col·lectius experts i entitats de la ciutat perquè el document sigui una realitat.

El Pla, per al període 2021-2024, permetrà determinar un marc d’actuació, impulsar iniciatives i actuar per la seguretat, el benestar i la llibertat de la ciutadania. El document s’ha treballat des d’una perspectiva interseccional i després de fer una diagnosi prèvia i d’establir 8 línies d’actuació. La voluntat és que contribueixi a erradicar conductes LGTBIfòbiques i a donar visibilitat al col·lectiu.

Convenis de col·laboració

L’ordre del dia de la Comissió incloïa, entre altres, el conveni de col·laboració amb la Fundació Verge Blanca, per a la realització d’activitats als serveis educatius de l’entitat, i la pròrroga del conveni amb Salesians Sant Jordi, PES Lleida per a la cessió d’ús d’alguns espais com El Mercat, Espai Municipal de lleure i creació per a joves. Ambdós documents han estat aprovats. Igualment, s’han exposat diversos expedients sobre la justificació de subvencions a entitats de les àrees que integren la comissió.