Trobada per a formalitzar el conveni entre les entitats que formen el grup Voliana que lidera l’IMO

La regidora d’Ocupació i Responsabilitat Social, Anna Campos, informa sobre els projectes i actuacions que poden permetre treballar de manera conjunta Cal destacar la posada en funcionament d’un pla de reactivació econòmica per a contenir l’impacte de la Covid-19 i per a millorar l’ocupabilitat de les persones

La regidora d’Ocupació i Responsabilitat Social i presidenta de l’Institut Municipal d’Ocupació, ‘Salvador Seguí’ (IMO), Anna Campos, ha presidit aquest matí una reunió amb totes les entitats que formen el grup Voliana, per tal de formalitzar un conveni que permetrà donar el suport tècnic i institucional necessari per a fer realitat la planificació de polítiques actives d’ocupació adaptades a la necessitat del nostre territori.

En aquesta reunió virtual, Anna Campos també ha informat les entitats que constitueixen el grup Voliana dels projectes o actuacions que poden permetre treballar de manera conjunta. Així, cal destacar la posada en funcionament d’un pla de reactivació econòmica, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya.
L’objectiu d’aquest pla és identificar les actuacions necessàries i urgents per a contenir l'impacte socioeconòmic derivat de les mesures preventives i de contenció de la Covid-19 i per a millorar la situació d'ocupabilitat de les persones, així com la reactivació de les empreses en la seva activitat productiva.
El grup Voliana, que a més de l’IMO, el formen les següents entitats: UGT, CCOO, COELL, Unió de Pagesos, Cambra de Comerç de Lleida, Aspid, Càritas, UdL, FECOM, PIMEC, PCITAL i Globalleida, constitueix una eina de gestió integral dels processos de foment i materialització de projectes, per a la concertació territorial de l’estratègia territorial d’ocupació de Lleida i l’entorn d’influència, i un sistema de governança entre administracions, societat civil i sector privat.
Els objectius estratègics de Voliana són els següents:
• Constituir una agrupació d’entitats per tal de co-construir un sistema que ajudi a identificar, en l’àmbit local, les condicions necessàries per a facilitar l’encaix de les persones i les organitzacions al model socioeconòmic actual.
• Articular el model de governança que faciliten la definició de projectes i programes que permetran, de manera conjunta, definir l’estratègia territorial de Lleida.
Des de l’Institut Municipal d’Ocupació, es va iniciar, de la mà dels principals agents socioeconòmics de Lleida, els treballs de diagnosi, coordinació, integració i proposta de planificació per tal d’identificar i valorar les línies estratègiques que contribueixen en la millora de l’ocupabilitat de les persones i en la promoció de la competitivitat responsable de les empreses.

A la reunió, Campos també ha informat de la preparació de la documentació per a la sol·licitud al Servei d’Ocupació de Catalunya de les ajudes econòmiques urgents complementàries en matèria d'ocupació i foment de l’activitat econòmica per fer front a les conseqüències de l’afectació en el mercat de treball de la covid-19 en determinats territoris de Catalunya. Tal com recull el Decret Llei 49/2020, l’objectiu d’aquesta línia de subvenció és reforçar les ajudes per a aquells territoris que, com el nostre, han patit mesures de confinament més severes, causades per tancaments perimetrals, i que estan vivint les conseqüències especialment desfavorables en el mercat de treball, per la qual cosa necessiten un impuls especial i urgent per a evitar que aquesta situació es converteixi en crònica i crítica.