La Paeria contracta en tres mesos 38 persones en situació de vulnerabilitat amb el programa Treball i Formació

Avui s’han incorporat 10 dones, que se sumen a les persones que ja estan operatives des de finals d'octubre. Aquest programa comparteix un dels objectius del Pacte Social per Lleida sobre l’ocupabilitat de persones amb especials dificultats per accedir al mercat de treball

L’Ajuntament de Lleida, a través de l’Institut Municipal d’Ocupació, ha contractat en els darrers 3 mesos 38 persones en situació de vulnerabilitat i amb dificultats per accedir al mercat de treball. La seva incorporació s’ha tramitat gràcies al programa Treball i Formació que vetlla perquè persones amb dificultats puguin inserir-se en el món laboral, amb diferents línies d'actuació adreçades a persones en situació d'atur de llarga durada, afectades per la covid, dones, joves, etc

Un grup de 10 dones han començat el programa avui, 1 de febrer, i durant un any treballaran en diversos serveis municipals de la Paeria realitzant tasques de suport administratiu. D’aquesta manera, se sumen a les 25 persones desocupades que al novembre van iniciar tasques municipals, amb un contracte de 9 mesos, després que la seva situació s’agreugés per les mesures derivades per la Covid-19, així com als 3 joves extutelats per la Generalitat, que van començar el 31 d'octubre un contracte d'un any en el marc d’aquest programa.
El Programa Treball i Formació és un projecte subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Servicio Público de Empleo Estatal i el Fons Social Europeu que permet la contractació de persones en situació de vulnerabilitat en quant a la seva situació laboral. El projecte afavoreix la seva ocupabilitat facilitant a aquestes persones competències professionals, mitjançant l’experiència laboral en un entorn productiu real, i accions formatives en competències transversals.
Totes les línies d’actuació del Programa Treball i Formació s’alineen amb l’eix 2 del Pacte Social per Lleida. Concretament, amb el punt 4.2 l’objectiu del qual és establir i dur a terme polítiques d’integració en el mercat laboral per a les persones en situació de vulnerabilitat: dones, joves, majors de 55 anys, així com persones que, arran de la covid-19 hagin pogut perdre la feina i necessitin formació i acompanyament per una reubicació en el mercat laboral.