Pueyo visita "La botiga de Comerç Just"

Gestionada per Càritas i Intermón Oxfam

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, juntament amb la tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, ha visitat aquesta tarda "La botiga de Comerç Just", que gestionen Càritas i Intermón-Oxfam.

Aquesta establiment és el més gran de Lleida dedicat al comerç just i té com a objectiu col·laborar amb el desenvolupament dels països del Sud.
A la visita hi ha assistit Rafael Allepuz, director de Cáritas Diocesana Lleida, Pilar Garcia, coordinadora d’Intermón Oxfam a Lleida i Manolo Díaz, responsable del programa de Comerç Just de Càritas Diocesana Lleida. Fruit de la trobada s’ha acordat treballar perquè Lleida sigui una ciutat que promogui el comerç just i solidari en la línia dels ODS 2030.
Economia social i solidària
Aquesta botiga promou l’economia social i solidària a partir d’una forma alternativa de comerç que, amb criteris ètics, promou una relació comercial justa entre productors i consumidors. També garanteix productes de qualitat provinents del propi país d’origen.
Les normes que aplica el comerç just són les següents: reducció dels intermediaris entre productor i comprador, salaris justos per als productors, igualtat salarial entre homes i dones i producció amb respecte per l’entorn social i mediambiental. Els productes són de qualitat certificada pels segells de comerç just i les estructures de funcionament han d’afavorir la participació.
En aquesta botiga s’hi poden trobar productes de comerç just i economia solidària com aliments (cafè, xocolata, sucre), a més de roba, joguines i cosmètics. Entre els productes tèxtils que ofereix la botiga hi ha complements de moda i de la llar fets a mà a per dones en situació d’exclusió social .