El regidor Rutllant posa en valor la funció dels museus durant la pandèmia com a refugis emocionals i serveis culturals

El regidor ha participat en la reunió aquesta tarda de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran, presidida per la consellera de Cultura, Àngels Ponsa Jaume Rutllat ha agraït les mostres de suport al Museu de Lleida pel litigi per les obres de Sixena i de la Franja

L’Ajuntament de Lleida ha participat aquesta tarda en la reunió de la Comissió Institucional de la Xarxa Territorial de Museus de les Terres de Lleida i Aran, com a titular del Museu d’Art Jaume Morera i com a membre del patronat del Museu de Lleida. La reunió telemàtica ha estat presidida per la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, i hi han pres part la vicepresidenta de la Diputació de Lleida, Estefania Rufach, així com els alcaldes i les alcaldesses de les poblacions amb equipaments que integren la xarxa. En el decurs de la reunió, s’ha aprovat l’adhesió a la Xarxa del Museu Hidroelèctric de Capdella i també el Pla Operatiu Anual 2021, que dota la Xarxa amb 210.000€ en la línia de foment i 132.000€ en la línia de cooperació. Alhora, s’ha presentat el nou Conveni Marc de Col·laboració de la Xarxa Territorial de Museus.
El regidor de Ciutat i Cultura, Jaume Rutllant, ha participat en la convocatòria, on ha posat en valor la funció que han exercit els equipaments museístics durant la pandèmia, que s’han erigit en refugis emocionals i han seguit donant un servei cultural a la ciutadania. El regidor ha expressat l’agraïment al personal tècnic i de direcció dels museus de la Xarxa per fer-ho possible i per la seva implicació. Igualment, Rutllant ha agraït les mostres de suport que ha rebut el Museu de Lleida. Diocesà i Comarcal pel litigi per les obres de Sixena i de les 111 obres de la Franja. En aquest sentit, ha confirmat l’alineament de totes les institucions en defensa del patrimoni i ha destacat que el Museu de Lleida disposa de recursos propis i en complicitat amb la resta de museus del país per sostenir un relat de primer nivell malgrat les resolucions judicials. Sobre el futur Museu d’Art de Lleida, Rutllant ha confirmat que les obres del nou espai marxen a bon ritme.