<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/34615>>.

Pueyo: “La nostra voluntat de preservar la llengua amb fermesa i normalitat des de la Paeria és inalterable”

L’alcalde de Lleida ha participat a la inauguració de la Mostra d’Audiovisuals Català de la 5a edició dels premis VOC d’Òmnium Cultural a La Llotja. Ha posat de relleu la capacitat d’adaptació de la Paeria als requeriments Covid-19 mantenint l’oferta cultural amb els programes Fase Cultura  i Festes de la Tardor

L’alcalde de Lleida ha participat a la inauguració de la Mostra d’Audiovisuals Català de la 5a edició dels premis VOC d’Òmnium Cultural a La Llotja. Ha posat de relleu la capacitat d’adaptació de la Paeria als requeriments Covid-19 mantenint l’oferta cultural amb els programes Fase Cultura  i Festes de la Tardor

La Llotja ha acollit la inauguració de la Mostra d’Audiovisual Català de la 5a edició dels premis VOC (Versió Original en Català) d’Òmnium Cultural, en un acte amb aforament limitat i on s’ha realitzat la primera projecció dels curtmetratges d’aquest any i un debat sobre el futur de l’audiovisual català i la cultura.

L’alcalde, Miquel Pueyo, ha participat en la inauguració d’aquesta mostra, que aquest any, com a novetat, es podrà veure a través de la plataforma de distribució en línia de cinema i sèries íntegrament en català FilminCAT. La mostra d’Audiovisuals Català es podrà gaudir en una quarantena de localitats de Catalunya fins el dia 28 de febrer, amb totes les mesures per la Covid-19.

En aquesta edició als instituts que ho vulguin se'ls sofereix la possibilitat de projectar una selecció dels curts finalistes per tal de treballar-los directament a les aules.

El paer en cap ha destacat que el compromís amb la llengua i cultura catalanes d’Òmnium Cultural és "un compromís compartit amb el de la Paeria" i ha recordat la necessitat que les institucions donin suport “sense esquerdes pels sectors que han patit més el canvi de paradigma” arran de la Covid-19. Ha reivindicat el valor de la cultura, un sector que “col·labora a donar sentit a la vida, a alimentar l’esperit crític i també- i no menys important- és motor econòmic per a moltes persones i famílies”. En aquest sentit, l’alcalde de Lleida, ha remarcat l’èxit de la fórmula aplicada per la Paeria per “combinar les mesures de prevenció amb aposta cultura” amb la programació de Fase Cultura, els mesos d’agost i setembre amb un sistema de reserva prèvia, i a les Festes de la Tardor, seguint el mateix mode.

L’alcalde ha reivindicat en el lliurament dels Premis VOC la llibertat dels presos polítics: “No puc parlar del president Jordi Cuixart sense condemnar, una vegada més, la injustícia a què ha estat i està sotmès, juntament amb els altres presos i preses polítiques. La presó per a homes i dones justos mai no hauria de ser una opció i cal repetir-ho incansablement”.

En el col·loqui final hi ha intervingut Roser Sebastià, responsable del VOC,  Eduard Muntada, i Carmina Pardo, en representació de Som Cinema, moderats per Ferran Aixalà.

Cal destacar que la mostra compta, per primera vegada, amb títols descriptius per a persones sordes o amb dificultats auditives. VOC ha rebut en aquesta edició 123 projectes, dels quals se n’han seleccionat 15. Els curtmetratges finalistes de l’edició 2021 són:
Categoria documental
París, la meca del parkour, de Biel Macià
Tristos tòpics, de Joanic Geniüt
Camí d’arreu, d’Aleix Gallardet
Renaixem, de David Segarra
Categoria ficció
Panteres, d’Erika Sànchez
Emilia, de Cristina Guillen
Els que callen, d’Albert Folk
Tristos tòpics, de Joanic Geniüt