<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/34638>>.

Primera reunió del grup de treball per elaborar el Codi Ètic

Avança el procés d’elaboració del document per debatre’l en el pròxim ple  

Avança el procés d’elaboració del document per debatre’l en el pròxim ple  

L’Ajuntament de Lleida ha celebrat avui la primera reunió del grup de treball per elaborar el nou Codi ètic i de conducta de la Paeria que es preveu portar a l’aprovació del ple d’aquest febrer.  

La regidora de Participació i Lluita contra la Corrupció, Elena Ferre, ha presentat un esborrany, preparat conjuntament amb la regidoria de Govern Obert, Qualitat Democràtica i Institucional, per tal de treballar-lo i debatre’l en aquest grup on són representats tots els grups polítics de la Paeria.  

El Codi té per objecte fixar els principis, els valors ètics i les normes de conducta que caldrà observar en l'exercici de les funcions i competències atribuïdes. Així mateix, es regularà el sistema de seguiment i avaluació del Codi per garantir la seva eficàcia. El document serà d'aplicació en l'àmbit de l'Ajuntament i dels seus ens vinculats.  

L’esborrany que s’està treballant inclou principis ètics sobre drets humans, legalitat, eficàcia i eficiència en la gestió de recursos públics, lleialtat institucional, igualtat, inclusió social, imparcialitat, objectivitat, integritat, exemplaritat, respecte, confiança pública, proximitat, rendiment de comptes, transparència i modernització.  

A més, defineix les normes de conducta per als càrrecs electes i el personal eventual i directiu i defineix els casos de conflictes d'interès i la forma d'actuar quan es produeixin. En particular, es defineixen específicament pautes de conducta en matèria contractual, de subvencions i ajuts públics 

També detalla valors de bona governança: satisfacció de l'interès públic, garantia de la participació ciutadana, resposta àgil, atenció i resposta a la ciutadania, cerca del màxim consens polític i social, impuls d'una administració receptiva i accessible, garantir la qualitat dels serveis, l'impuls a la llengua i la cultura catalana i la neutralitat institucional, etc.  

El passat 2 de febrer, la Comissió de la Transparència va aprovar iniciar l'elaboració del Codi ètic i de conducta de l'Ajuntament de Lleida. La seva preparació sorgeix de les recomanacions d’un informe elaborat per les Regidories de Participació i Lluita contra la Corrupció i de Govern Obert, Qualitat Democràtica i Institucional per anomalies en tres contractacions de l'àmbit manteniment d'edificis.