La regidoria de Consum, Comerç i Mercats i el Consorci de Normalització Lingüística posaran en marxa la campanya “Comerços aprenents”

-Amb l’objectiu de donar suport a la població estrangera que regenta establiments, en l’aprenentatge del català -La campanya s’iniciarà al barri de Noguerola

La regidoria de Consum, Comerç i Mercats i el Consorci de Normalització Lingüística posaran en marxa la campanya “Comerços aprenents”, adreçats a donar suport a la població estrangera que regenta establiments i tenen dificultats amb la llengua, en l’aprenentatge del català.
Aquest programa s’iniciarà a la zona del barri de Noguerola al mes de març i s’anirà estenent per tota la ciutat. La campanya presenta diferents accions: assessorament sobre la normativa de l’ús del català en establiments comercials i suport i servei en forma de Píndoles de bons usos -sessions 15’ en horari laboral per treballar el llenguatge bàsic, durant 10 sessions a partir de l’observació sobre l’ús que fan sobre la llengua.
La regidora de Consum, Comerç i Mercats, Marta Gispert s’ha reunit avui amb representants de diferents associacions de comerciants de Lleida i representants del Consorci de Normalització Lingüística per presentar la campanya “Comerços aprenents” i informar d’altres accions que té en marxa el CNL adreçades al sector, com ara l’assesorament lingüístic gratuït i sobre la normativa en matèria lingüística pel que fa a la retolació, cartellera i atenció oral.
En la trobada d’avui hi han participat representants de les associacions de comerciants de l‘Eix Comercial, Zona Alta, El Clot, Democràcia, La Bordeta, Balàfia,Gremi de Forners, Slow Shop i Centre Històric.

La regidora Marta Gispert i el CNL han traslladat als representants de les associacions la voluntat de treballar conjuntament en iniciatives que reverteixin en la promoció de l’ús del català al teixit comercial.