Visita de la directora general de Serveis Socials a la Paeria

Meritxell Benedí ha mantingut una trobada amb la regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall, i ha conegut les dependències del Centre Cívic de Balàfia i de l’Oficina d’Inclusió

La directora general de Serveis Socials de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Benedí, ha visitat aquest matí diferents dependències dels serveis socials municipals i s’ha reunit amb la regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall. Benedí ha recorregut les oficines dels serveis socials ubicats al Centre Cívic de Balàfia, on ha saludat els i les professionals que hi treballen, i també ha conegut de primera mà la tasca que es realitza des de l’àmbit d’Inclusió de la regidoria, situat al Centre Cívic del Centre Històric.

La trobada forma part de les diferents visites que està realitzant la directora general a diferents ciutats de Catalunya per exposar el Pla Estratègic de Serveis Socials del departament d'Afers Socials. Aquestes visites tenen també com a objectiu conèixer de prop la realitat dels treballadors i treballadores socials, les seves inquietuds, com han viscut la Covid-19 en la seva tasca i tractar dels reptes de futur.

Els serveis socials de l’Ajuntament de Lleida atenen persones que necessiten assessorament, informació, valoració, diagnòstic, suport individual o comunitari per fer front a situacions de necessitat personal. També es realitzen tasques de prevenció de situacions de manca de cohesió social, familiar o desigualtat i com prevenir-les. L’àrea d’Inclusió, des de l’atenció individualitzada i el treball en xarxa, ofereix recursos a les persones sense llar i en situació d’extrema fragilitat i coordina els educadors i educadores d’entorn, que intervenen en la detecció de persones sense llar, ajudant-les a iniciar processos de millora.
En la trobada mantinguda amb la regidora Mariama Sall, la responsable coordinadora de Benestar Social, Gemma Domingo, i responsables tècnics del departament, s’han presentat els diferents programes que té en marxa la regidoria en matèria d’atenció a les persones i el seu funcionament. També ha assistit a la visita el director territorial de Lleida del departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Vidal Vidal.