El col·legi Mestre Ignasi Peraire de Mollerussa guanya el 2n concurs de vídeo càpsules Posa’t en on!
La proposta “El món dels videojocs” ha estat la millor valorada, de les 13 presentades que han treballat una setantena de joves La càpsula guanyadora portarà a la pràctica el seu vídeo i s’incorporarà al material de Posa’t en on! perquè altres centres puguin reflexionar sobre l’ús de les pantalles a l’aula
La proposta “El món dels videojocs” ha estat la millor valorada, de les 13 presentades que han treballat una setantena de joves La càpsula guanyadora portarà a la pràctica el seu vídeo i s’incorporarà al material de Posa’t en on! perquè altres centres puguin reflexionar sobre l’ús de les pantalles a l’aula
La segona edició del concurs de vídeo càpsules Posa’t en on! ja té centre guanyador. El col·legi Mestre Ignasi Peraire de Mollerussa ha estat l’escollit amb el projecte “El món dels videojocs”. La proposta és una de les 13 presentades per diferents grups, amb la participació d’una setantena de joves. El jurat ha fet una menció especial per la resta de projectes, per l’alt nivell de treball i de reflexió entorn als usos de les pantalles. També s’ha valorat la presentació, elaborada amb eines digitals que han donat un plus afegit al treball. Igualment, el jurat ha destacat la implicació del professorat del col·legi Mestre Ignasi Peraire, l’Institut Castell del Templers i dels educadors/es del Servei Intervenció Socioeducativa municipal El Gínjol pel treball realitzat amb els/les seus/ves alumnes i la motivació per treballar aquesta temàtica a l’aula i en els entorns de lleure.
Ara, l’equip guanyador participarà en l’elaboració de la nova vídeo càpsula amb l’empresa Cactusoup. L’audiovisual s’incorporarà al programa Posa’t en on! com una nova càpsula per treballar a l’aula.
L’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria de Recursos Municipals, Hisenda i Salut, ha convocat la 2a edició del Concurs de, dirigit a joves de la ciutat entre 11 i 16 anys que vulguin viure tot el procés creatiu del disseny i elaboració d’una vídeo càpsula educativa. El concurs consisteix en què un grup de joves plantegi un tema vinculat a l’ús de les pantalles i es dibuixi a través d’una storyboard. El jurat n’escull una perquè que formarà part del material del programa.
Posa’t en on!
L’Ajuntament va presentar el programa educatiu Posa’t en ON!! el 2018 amb l’objectiu de promoure uns bons usos dels dispositius mòbils i de les pantalles i fer prevenció entorn als riscos que hi ha associats. En les dates actuals encara té més sentit. Amb els diversos confinaments s’ha incrementat el nombre d’hores que els i les joves passen davant les pantalles.
El programa s’adreça a joves de 12 i 13 anys (1r i 2n d’ESO) i als seus educadors/es perquè el puguin utilitzar a l’aula (el concurs s’obre a joves de d’11 a 16). També està pensant per a espais d’educació no formal i, fins i tot, a les pròpies llars. El material dissenyat consta de 5 vídeo-càpsules que plantegen diverses situacions de conflicte envers els usos de les pantalles. Amb les càpsules i una guia didàctica que proposa activitats educatives en grup, es pretén generar debat i reflexions entorn a la utilització d’aquests dispositius. Es busca la motivació del jovent per parlar-ne, motivar un pensament crític i promoure el bon ús educatiu, creatiu i responsable de les tecnologies com a part del seu desenvolupament personal.
Posa’t en ON! està disponible on-line i obert a tothom que en vulgui fer ús. El projecte compta amb la col·laboració del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, a través de la participació dels centres educatius, i l’empenta creativa de l’empresa Cactusoup, encarregada de dissenyar les vídeo-càpsules.
El projecte innovador sobre els usos de les pantalles s’afegeix a l’oferta de programes educatius que desenvolupa l’Àrea de prevenció i intervenció en addiccions de l’Ajuntament de Lleida per promoure estils de vida saludables i de benestar entre els/les joves de la ciutat. Complementa programes com l’Aventura de la Vida i Órdago, per promoure hàbits saludables i habilitats per a la vida, Max a Escena per prevenció del consum de drogues i Max in Love que fa un abordatge de la sexualitat i l’afectivitat amb joves.