Presentació de l’equipament comunitari al barri de Pardinyes

La regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030 ha presentat el projecte en una sessió telemàtica a la que s’hi han connectat un centenar de personesL’equipament, que tindrà una estructura modular, serà inclusiu i oferirà diversos usos

La regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030 ha presentat el projecte en una sessió telemàtica a la que s’hi han connectat un centenar de personesL’equipament, que tindrà una estructura modular, serà inclusiu i oferirà diversos usos

La regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall, ha presentat aquesta tarda en una reunió telemàtica amb veïns i veïnes del barri de Pardinyes la proposta del projecte d’equipament comunitari. Aquest equipament, que se situarà en aquest barri, inclourà entre els seus serveis un recurs d’allotjament per donar resposta al desenvolupament del Pla Iglú, la campanya de persones temporeres que treballen a la fruita, com a espai per a emergències i també com a equipament comunitari per al barri, per atendre l’allotjament, per exemple, d’estades educatives, esportives o juvenils.

Social, comunitari i inclusiu
El projecte en què treballa la Paeria preveu que aquest equipament contingui espais d’ús públic i col·lectiu que estaran a disposició de la comunitat i estaran dissenyats conjuntament amb els agents territorials del barri (veïns i veïnes, centres escolars, entitats i associacions). L’estructura de l’equipament, de tipus modular, permetrà que diversos col·lectius el puguin utilitzar a la vegada per mitjà d’espais polivalents i oberts a la comunitat seguint models existents en altres països i també ciutats.
Pel que fa la capacitat de l’equipament comunitari serà de 120 persones ampliable a 150. La regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030 ha explicat que l’emplaçament d’aquest servei no s’ha escollit a l’atzar, s’ha ubicat en un zona d’equipament comunitari que presenta una superfície àmplia per fer-hi una construcció de les característiques que projecta la Paeria. S’ha valorat també que aquest nou servei estigui integrat a la trama urbana (la localització escollida ho permet) i s’han seguit criteris d’equitat territorial amb la resta de barris de la ciutat. Sall ha exposat el calendari del projecte, en primer lloc s’han estudiat els models, ubicacions i solars, s’ha elaborat la memòria descriptiva i en aquests moments s’ha de licitar el projecte urbanístic.
La regidora ha explicat que el fet de construir aquest equipament no és excloent amb la construcció d’un equipament per a gent gran al barri i ha anunciat que l’Ajuntament de Lleida està treballant en un pla integral de la gent gran on s’analitzarà barri a barri, els serveis existents i les necessitats. Sall ha dit també que els nous models hauran d’anar de la mà de salut, com s’ha fet evident amb la Covid-19.
En la sessió informativa hi han participat més d’un centenar de persones.