<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/34693>>.

La Paeria i Aqualia agilitzaran l’avaluació i la gestió dels casos de pobresa energètica

Avui s’ha constituït la Comissió de Seguiment establerta al conveni entre ambdues parts, per garantir el pagament de les factures d’aigua de famílies vulnerables. Alhora, s’ha creat una comissió tècnica que donarà comptes dels ajuts atorgats i de situacions d’impagament per falta de recursos, per accelerar-ne l’ajuda

Avui s’ha constituït la Comissió de Seguiment establerta al conveni entre ambdues parts, per garantir el pagament de les factures d’aigua de famílies vulnerables. Alhora, s’ha creat una comissió tècnica que donarà comptes dels ajuts atorgats i de situacions d’impagament per falta de recursos, per accelerar-ne l’ajuda

L’Ajuntament de Lleida i FCC Aqualia han constituït avui la Comissió de Seguiment sobre pobresa energètica, tal com estableix el conveni aprovat al ple municipal d’octubre i que va ser signat al mes de novembre. El conveni amb l’empresa concessionària del servei municipal d’abastiment d’aigua –i clavegueram- té la voluntat de garantir el pagament de les factures d’aigua de la ciutadania que no pot fer-se càrrec dels rebuts i evitar el seu sobre endeutament. L’acord passa per la creació d’un Fons Municipal de Solidaritat, dotat amb 100.000 euros, per destinar-lo a aquestes famílies amb menys recursos.
La Comissió de Seguiment està integrada per tres membres de cadascuna de les parts i es reunirà trimestralment. En el marc del conveni, es recull la formació d’aquest òrgan per revisar els acords presos, analitzar el desenvolupament de la col·laboració i decidir si calen noves iniciatives per resoldre les incidències que sorgeixin. Les competències de la comissió s’estructuren en tres línies d’actuació: donar el vistiplau a les ajudes, totals o parcials, que es concediran a través del Fons de Solidaritat de les persones o famílies que hagin estat declarades en situació de vulnerabilitat; fixar les mesures quan la dotació del fons no sigui suficient, i fixar les mesures quan la dotació del fons sigui excedent respecte les ajudes previstes (com fer-se càrrec de deutes anteriors a l’informe de risc d’exclusió residencial o concedir ajudes per damunt dels barems marcats).
La regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall, ha destacat el treball que s’està fent per garantir l’accés a un bé de primera necessitat, com és l’aigua. ‘Hem de vetllar perquè les famílies amb menys recursos tinguin accés a aquest servei bàsic i s’han de posar els mecanismes per garantir-ne el subministrament i que no es talli l’aigua per motius econòmics’ ha remarcat Sall. A més, amb el conveni, també s’intenta donar resposta a la situació que viuen algunes comunitats de propietaris amb comptador únic.
La reunió d’avui, que s’ha fet a la Regidoria de Persones, Comunitat i Agenda 2030, també ha servit per crear una comissió tècnica amb l’objectiu d’agilitzar l’avaluació i gestió dels casos a tractar i que donarà comptes a la comissió de seguiment dels ajuts atorgats.
També s’han fixat els percentatges i el període de pagament, assumits per cadascuna de les parts implicades, així com els criteris d’instal·lació dels comptadors socials, el pagament de les altes i altres qüestions de tramitació i gestió dels expedients que es puguin obrir en base a aquest conveni.