Exposició per a joves a La Palma sobre els riscos del consum de drogues

Es fan visites guiades a la mostra ‘Drogues i què?’, amb les mesures de prevenció per la Covid-19, i un taller per aprofundir en les creences dels joves respecte a aquestes substàncies

La Paeria porta una nova edició de l’exposició ‘Drogues i què?’ a La Palma – Centre de Recursos Juvenils dins de les seves accions de promoció de la salut. L’activitat, que la Regidoria de Salut fa conjuntament amb l’Associació Antisida de Lleida, és una proposta educativa al voltant del tema de les drogues, adreçada a joves majors de 16 anys, especialment alumnat de batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i PFI (programes formació i inserció). L’objectiu principal és facilitar informació i sensibilitzar sobre els principals riscos del seu consum, especialment en entorns acadèmics i laborals. També pretén promoure una consciència crítica davant les condicions de producció i distribució de les drogues, millorar les habilitats davant de situacions de risc, promoure l’ús del preservatiu com a mètode d’autocura per prevenir embarassos i infeccions de transmissió sexual, alhora que apropar als joves als recursos de la ciutat, com són el Servei de Salut Jove de Palma i l’Associació Antisida de Lleida.

La mostra, cedida per PDS –Promoció i Desenvolupament Social-, es pot visitar fins al 19 de març i s’organitzaran visites guiades per a grups de centres educatius i altres entitats de la ciutat. Les visites guiades es complementen amb un taller realitzat per tècnics municipals i de l’Associació Antisida per aprofundir en les creences que té el jovent respecte al consum de drogues i les relacions sexuals. Aprofitant que l’exposició està instal·lada a La Palma, s’informa els i les joves de les propostes que el Departament de Joventut posa al seu abast.

Davant la situació de pandèmia, les visites es fan amb les mesures de prevenció per la covid-19 i amb els aforaments adequats a les sales. Si hi ha centres educatius o entitats que no es poden desplaçar a La Palma, se’ls ofereix l’oportunitat que les tècniques es desplacin al seu centre per fer l’activitat.