La Paeria i Ponent Coopera impulsen “Fem Coop”

Un projecte de nova creació que pretén impulsar l’emprenedoria i l’autoocupació dels joves mitjançant la creació de cooperatives que fomentin valors de justícia social, consum responsable, sostenibilitat i que proposin solucions innovadores pels reptes socials d’avui dia

L’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria de Joventut, Festes i Tradicions, i Ponent Coopera impulsen “Fem Coop”, un projecte de nova creació que vol impulsar l’emprenedoria i l’autoocupació dels joves mitjançant la creació de cooperatives que fomentin valors de justícia social, consum responsable, sostenibilitat i que proposin solucions innovadores per als reptes socials d’avui dia.

El regidor de Joventut, Festes i Tradicions, Ignasi Amor, amb el Marc Brugulat de Ponent Coopera han presentat aquesta nova iniciativa que Amor ha qualificat "Fem Coop com un projecte prioritari per a la Paeria, una iniciativa pionera a la nostra ciutat molt necessària per al moment que estem vivint, amb un crisi que està afectant molt a la població jove, amb un atur juvenil del 40%". És per això, que "neix aquest projecte de formació i emprenedoria perquè puguin tenir un futur millor i retenir talent". (arxiu de so I. Amor)

Per la seva part, Brugulat ha explicat que "Fem Coop consta d’una formació pràctica adreçada a joves de 18 a 35 anys interessats/des en crear una cooperativa i de finançament en forma d’ajuts directes a aquelles cooperatives de nova creació que hi vulguin optar. (arxiu de so M. Brugulat)

Pel que fa a la formació constarà de 9 sessions de dues hores que es realitzaran setmanalment a partir del dijous 15 d’abril de 2021. El curs el podran fer fins a 30 participants. L'objectiu final és que els joves coneguin els principis i valors del cooperativisme, com funciona una cooperativa, quin tipus de cooperatives hi ha, com es constitueix, finançament, nocions de màrqueting i publicitat i que detectin necessitats reals de la ciutat de Lleida per redactar un pla d'empresa realista que doni resposta a aquestes necessitats. Els participants hauran de fer treball a casa, si s'escau, i podran fer tutories amb Ponent Coopera. El curs està preparat per passar-lo a la modalitat online si les restriccions sanitàries així ho requereixen.

Pel que fa al finançamentla Regidoria de Joventut, Festes i Tradicions, destinarà 15.000€ del pressupost 2021, per cedir-los en forma d'ajuts a cooperatives que han iniciat la seva activitat econòmica a partir de l’1 de gener de 2020.  Per tant, s’hi podran presentar tant joves que han realitzat el curs formatiu i han realitzat el pla d’empresa com cooperatives ja creades. Així, el projecte “Fem Coop”, que pretén que les cooperatives siguin una alternativa laboral per al jovent, obrirà la convocatòria d’ajuts el proper mes de juliol.