Activitat física a l’aire lliure per a persones sènior

La Paeria ha iniciat un programa de càpsules perquè persones grans pugin fer exercici en espais exteriors, com parcs i jardins, i perquè introdueixin rutines, que després també poden fer a casa

L’Ajuntament de Lleida ha iniciat aquest mes de març un calendari de càpsules d’activitat física a l’aire lliure per a persones sènior. La iniciativa té una doble finalitat: d’una banda, fer exercici en espais exteriors de la ciutat, com places i jardins, per anar recuperant l’activitat que s’havia aturat per la pandèmia, i d’altra banda, incorporar rutines en aquest col·lectiu, que després poden fer a casa pel seu compte. Es tracta d’una programació variada, que inclou estiraments i musculació, entre altres.
L’àrea de promoció de les persones sènior, de la Regidoria de Persones, Comunitat i Agenda 2030, i la Regidoria d’Esports i Activitats Física han promogut aquests tallers gratuïts per a persones grans per als mesos de març, abril i maig, aprofitant que arriba el bon temps. Es faran 4 torns, de 3 setmanes cadascun, i seguint les indicacions de seguretat i protecció (utilització de mascareta, distàncies de seguretat, exercicis individuals i sense utilització de materials). En aquest sentit, l’aforament s’ha limitat a 5 persones participants i la professora. Els espais triats per realitzar l’activitat s’han distribuït de manera que cada dia de la setmana es fa un taller a un barri o zona diferent per arribar al màxim de persones.
L’horari dels tallers és de 10.30 h a 11.30 h i es fa a:
-Dilluns: Mariola (c/ de La Mercè ).
-Dimarts: Cappont: Camps Elisis (a la Glorieta)
-Dimecres: Pardinyes: la Mitjana (a l’entrada del parc)
-Dijous: Balafia-Secà: Bosc urbà
-Divendres: zona centre-Mariola: plaça de Victor Siurana ( a la Universitat, als jardins davant del Rectorat)

L’activitat és gratuïta, amb inscripció prèvia. El primer torn ja està complet, però les inscripcions als següents estan obertes fins esgotar les places. Per fer-ho, es pot contactar al tel. 973 700 349 de l’àrea de Promoció de les Persones Sènior.