Campanya per a potenciar les escoles dels barris

La Regidoria d’Educació la posa en marxa, coincidint amb el període de preinscripció, amb la finalitat de reforçar els avantatges d’anar als centres de proximitat i per a combatre la segregació

La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Lleida ha posat en marxa una campanya de conscienciació ciutadana per potenciar les escoles de proximitat amb la reordenació de les noves zones educatives, segons ha explicat la tinent d’alcalde Sandra Castro.
La campanya, que dur per títol “La millor escola, la del teu barri”, es fa coincidir amb el període de preinscripció del segon cicle d’Infantil, Primària, Secundària que arrencarà el 15 de març.

Des de la Regidoria es vol posar en valor la importància que les escoles siguin el reflex de la realitat socioeconòmica on estan situades, amb la qual cosa s’aconseguirà equilibrar els nivells de segregació.

El cartells informatius responen a la idea de per què cal quedar-se a estudiar a l’escola que tens més a prop o que hi ha en el teu barri. Els missatges aporten diversos arguments: perquè és on vius i fas vida; perquè és on compres, passeges i vas al parc, un indret on jugues i sociabilitzes amb nens i nenes que viuen al teu entorn i amb els quals pots acabar relacionant-te, generant un sentiment de comunitat; perquè encaixa amb un model de mobilitat més sostenible, ja que pots desplaçar-te a peu, conciliant millor els horaris, i perquè facilita als infants l’adquisició d’autonomia pròpia.