<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/34727>>.

Mural col·laboratiu de les entitats de la Mariola i Pius XII pel 8-M

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, assisteix a la presentació de l’obra col·laborativa, coordinada pel Pla de Desenvolupament Comunitari del barri que s'exhibeix al Centre Cívic

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, assisteix a la presentació de l’obra col·laborativa, coordinada pel Pla de Desenvolupament Comunitari del barri que s'exhibeix al Centre Cívic

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha assistit aquest matí al Centre Cívic de la Mariola a la presentació d’un mural col·laboratiu amb motiu del 8-M, acompanyat amb la regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro.
L’obra, coordinada pel Pla de Desenvolupament Comunitari de la Mariola i Pius XII, l’han realitzada al vidre del Centre Cívic de la Mariola, amb motiu del Dia Internacional de les Dones. Diverses entitats del barri s’han implicat en aquesta activitat. El mural s’ha dissenyat amb les aportacions que ha realitzat cada entitat participant, unint cada peça en una mateixa escena. Aquest muntatge es pot visitar a partir des d’avui i es visible des de l’exterior des del carrer del centre (c/ Artur Mor, 1).
L’objectiu del mural és homenatjar dones que han estat importants al llarg de la història, alhora que visibilitzar els valors feministes, com la igualtat, la sororitat, el respecte i la llibertat.
Hi han participat les escoles Magí Morera, Santa Maria de Gardeny i Joan XXIII; l’institut Templers; els Serveis d’Intervenció Socieoeducativa (SISI) Municipal Pas a Pas, Calidoscopi i Pare Palau; , la Ciberaula Municipal Moreres, Creu Roja i la Residència i centre de dia Sant Josep. Els SIS, les escoles i l’institut han realitzat una dinàmica prèvia per treballar el Dia Internacional de les Dones i posteriorment han dibuixat o fet una manualitat per poder penjar al mural.