Jornada online per a professionals sobre l’acompanyament del jovent i l’educació emocional

Fa 20 anys que la Paeria organitza aquestes jornades que promouen habilitats per a la vida. Enguany, pretenen ser un espai de formació i d’empoderament per als educadors/es en un context marcat per la pandèmia. Les inscripcions estan obertes fins aquest diumenge

L’Ajuntament de Lleida ha organitzat la 20a edició de les jornades de formació en promoció d’habilitats per a la vida que enguany es faran en línia per la covid-19. Precisament, el context de pandèmia emmarca les jornades que se centraran en l’acompanyament del jovent i l’educació emocional. S’han estructurat en dues sessions, els dies 16 de març i 8 d’abril, per donar resposta a les necessitats que es troben els i les professions que treballen amb infants i joves. S’adreça a mestres i professorat que implementen programes educatius de prevenció i promoció de la salut en centres escolars. També està oberta a altres professionals que participen en projectes de salut i prevenció en entorns comunitaris. La inscripció, gratuïta, és fins aquest diumenge, 14 de març.

“Joves i Educació emocional: la cura al centre. Com acompanyem el jovent en aquests moments” pretén generar un espai virtual de formació per compartir inquietuds, neguits, incerteses, etc. i fer un pas més enllà per facilitar eines i estratègies per abordar aquestes situacions que es troben a diari a les aules i en espais compartits pels joves. El dia 16 de març el doctor en psicologia José Luís Bímbela, expert en counselling i formació de formadors/es, farà una sessió sobre l’autocura dels educadors: eines de suport mutu per desenvolupar un lideratge saludable. El dia 8 d’abril la psicòloga Diona González parlarà de com acollir les necessitats emocionals de l’alumnat des de l’escolta i l’acceptació. Ambdós experts tenen una reconeguda experiència en aquest àmbit i fa molts anys que treballen per enfortir les capacitats en el camp de l’educació emocional.

La Regidoria de Recursos Municipals, Hisenda i Salut promou l’activitat amb la col·laboració de l’entitat Fundesplai i el Departament d’Educació. Hi col·labora el projecte Planet Youth i el Plan Nacional sobre Drogas del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social. Enguany compleix 20 anys i, tot i ser en línia, manté la voluntat de ser un espai de formació positiu i d’empoderament per als educadors/es que viuen de primera mà les conseqüències d’una pandèmia que ha fet canviar moltes dinàmiques de treball i que ha requerit d’una adaptació constant per afrontar la nova realitat.

Entre els programes educatius que la Paeria té en marxa de prevenció i promoció de la salut en centres escolars hi ha l’Aventura de la vida, Posa’t en ON!, Órdago, Max a escena o Max in Love.

Per a més informació: prevencioaddiccions@paeria.cat / 973700631 / benestarsocial.paeria.cat