La Paeria activa el tràmit per a sol·licitar informes d’estrangeria

S'ha habilitat per facilitar a les persones migrades la gestió, a través de la seu electrònica de l'Ajuntament. També es pot fer presencialment a les oficines de registre, com l’OMAC o l’OGAT 

S'ha habilitat per facilitar a les persones migrades la gestió, a través de la seu electrònica de l'Ajuntament. També es pot fer presencialment a les oficines de registre, com l’OMAC o l’OGAT 

L’Ajuntament de Lleida ha habilitat el tràmit en línia per sol·licitar informes d’estrangeria per tal de facilitar-ne la gestió a les persones migrades que han d’acreditar alguna situació concreta. La Paeria aposta per una administració online perquè la ciutadania hi pugui accedir d’una manera senzilla, ràpida i àgil. Aquest tràmit es pot realitzar a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament. Igualment, la petició dels informes es pot fer de manera presencial a qualsevol de les oficines de registre de la Paeria, com l’Oficina Municipal d’Atenció a la Ciutadania (OMAC), l’Oficina de Gestió i Atenció Tributària (OGAT) o les Entitats Menors Descentralitzades (EMD) de Sucs i Raimat. En aquests casos, per la situació de Covid-19, s’ha de demanar cita prèvia. Per fer-ho a l’OMAC i l’OGAT, es pot demanar per correu electrònic a citaoficines.paeria.cat (també al tel. de l’OMAC - 973 678 060). Consultar aquí els horaris i contactes de cada oficina de registre.

D'aquesta manera, la Paeria col·labora amb la Generalitat en l'elaboració d'aquest informe. Fins ara, les sol·licituds es presentaven directament als Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies a Lleida. El 2020 se'n va respondre unes 400, xifra inferior a altres anys per la Covid-19. Així, per agilitzar el tràmit s'ofereix la possibilitat de fer-ho telemàticament, mantenint l'opció presencial a les oficines de registre. Les peticions d'informes d'estrangeria permeten acreditar:

-l’adequació de l‘habitatge per sol·licitar el reagrupament familiar.

-el grau d’integració a Catalunya per accedir a l’arrelament social.

-l’esforç d’integració per renovar o modificar la residència temporal.

-l’adequació de l’habitatge per renovació de les autoritzacions de residència en virtut del reagrupament familiar.

Per fer el tràmit electrònicament cal identificar-se amb el certificat digital o un dels sistemes d’identificació acceptats. Al mateix apartat web hi han els formularis corresponents que s’han d’omplir i enviar. La persona que ho hagi gestionat pot saber en quin punt està el seu tràmit a través de l’opció “Seguiment de tràmits”.