<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/34760>>.

El vicepresident Pere Aragonès reitera el compromís de la Generalitat a revertir el procés judicial i recuperar l’art de la Franja

Trobada institucional a la Paeria amb l’alcalde, Miquel Pueyo; el president de la Diputació i el delegat del Govern per manifestar el suport del Govern català al Consorci del Museu de Lleida

Trobada institucional a la Paeria amb l’alcalde, Miquel Pueyo; el president de la Diputació i el delegat del Govern per manifestar el suport del Govern català al Consorci del Museu de Lleida

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha mantingut aquest migdia una trobada institucional a l’Ajuntament de Lleida amb el paer en cap, Miquel Pueyo; el president de la Diputació, Joan Talarn, i el delegat del Govern, Ramon Farré, on ha reiterat el compromís del Govern català a revertir el procés judicial de la sentència, que obliga al Museu de Lleida a cedir una part de les seves obres a la Diòcesi de Barbastre-Montsó.

Pere Aragonès ha reafirmat d’aquesta manera l’acord de Govern del passat dimarts i ha volgut traslladar el suport de l’executiu català al Consorci del Museu de Lleida, en defensa de l’art i del patrimoni de la Franja, en el decurs d’aquesta trobada, a la qual també ha assistit la tinent d’alcalde Jordina Freixanet.
“L’objectiu és revertir totes les decisions judicials que han posat en perill totes les accions de la salvaguarda històrica que porten a terme els museus del país i, al mateix temps, posar de manifest que rebutgem qualsevol intent de politització amb relació a la protecció i custòdia del patrimoni cultural”, ha dit el vicepresident de la Generalitat, per afegit tot seguit que “la integritat de la col·lecció formada al llarg de més de cent anys, conforma el testimoni material de la memòria d’un territori que és homogeni i unitari –Lleida i la Franja-, des del punt de vista geogràfic, econòmic, social i cultural, i que, malgrat la present divisió dels bisbats, continua vigent”.
Aragonès ha continuat reiterant la voluntat de persistir en aquesta lluita jurídica, “per revertir una decisió que considerem no només del tot injusta, sinó que a més és una autèntica aberració des de la lògica museística i de custòdia i preservació del patrimoni”.
Posar en valor el sector agroalimentari
Abans de la trobada institucional a la Paeria, el vicepresident del Govern de la Generalitat ha visitat la seu del Grup Vall Companys, “una empresa arrelada al territori. Amb un clar lideratge en el seu sector, amb potencial i voluntat de projectar-se cap al futur”, segona ha definit ell mateix.
Pere Aragonès ha volgut visualitzar amb aquesta visita la importància que des de la Generalitat es dóna al sector agroalimentari, “clau pel futur econòmic de Catalunya i per la transformació del país, que hem de ser capaços d’impulsar. Un sector amb enorme potència, capdavanter i líder en exportacions i formació, que té un important efecte sobre l’equilibri territorial, la transició ecològica i energètica”.
El vicepresident ha fet referència a l’oportunitat de potenciar aquest sector alimentari a través dels fons europeus i els recursos del Next Generation, que ha definit com “Pla Marshall” del nostre segle. “L’objectiu és reactivar el país i impulsar els sectors estratègics de futur, com és l’agroalimentari, el qual té capacitat a generar ocupació, valor afegit i prosperitat pel conjunt de la societat”, ha acabat dient Pere Aragonès.