El Poesia Lleida 2021 clou avui amb un homenatge i dos recitals

Tres dies de poesia a Lleida que s’han celebrat al Teatre Municipal de l’Escorxador, al Cafè del Teatre i a través del Youtube de l’Ajuntament de LleidaLleida celebra fins al 28 de març el Dia Mundial de la Poesia a les xarxes socials amb la participació de 34 escriptors, escriptores, poetes, editors i editores, bibliotecàries, llibreters i llibreteres

El Poesia Lleida 2021 clourà avui amb un homenatge a Felícia Fuster per commemorar el seu centenari a través d’un diàleg amb Lluïsa Julià i Antoni Clapés i una lectura a càrrec de Neus Aguado, Laia Noguera i Meritxell Nus que es farà al Cafè del Teatre a les 18.00 hores.

La jornada continuarà a les 19.10 hores a la sala 2 del Teatre Municipal de l’Escorxador amb “Veus contemporànies. Els versos de Yolanda Castaño i Ben Clark” introduïts pel poeta Josep M. Rodríguez , un recital que té les entrades exhaurides.

Finalment, a les 20.15 h, al Cafè del Teatre, Txema Martínez i Rafa Xambó, amb Maria Bosom i Salvador Vázquez faran el recital “Ple de ma vida ser tanta”.

El regidor de Ciutat i Cultura, Jaume Rutllant, ha destaca que “estem molt satisfets amb l’èxit de #PoesiaLleida2021, la resposta del públic ha estat excel·lent, ja sigui el presencial com a través de les emissions en streaming. Hem rebut felicitacions tant dels assistents a les sales com de diversos racons del món i això demostra que el cartell que ens van proposar els comissaris, l’Àngels Gregori i l’Anton Not, era molt encertat. Hem comptat amb un record molt emotiu a Joan Margarit, amb un de més eclèctic a Carles Hac Mor i també a Joan Barceló, però a la vegada hem tingut l’oportunitat de gaudir de la poesia més recent amb una participació potentíssima de dones poetes. Si amb les limitacions d’enguany hem estat capaços de viure un Poesia Lleida com aquest, l’edició de l’any vinent serà, encara, millor”.

Cal recordar que al Poesia Lleida 2021 es pot assistir de manera presencial al Teatre Municipal de l’Escorxador i al Cafè del Teatre amb aforament limitat i, per tant, amb reserva prèvia online per a cada sessió, al web poesialleida2021.paeria.cat, i també en directe a través del canal de Youtube de la Paeria.

L’Institut d’Estudis Ilerdencs i la Diputació de Lleida donen suport a l’organització de Poesia Lleida i el dirigeixen Anton Not i Àngels Gregori.

Celebració del Dia Mundial de la Poesia a les xarxes socials

En el marc de la programació del Poesia Lleida 2021 s’ha inclòs una activitat especial amb motiu del Dia Mundial de la Poesia (21 de març).

Aquesta acció, que durarà del 20 al 28 de març,  consistirà en publicacions a les xarxes socials de l’Ajuntament de Lleida en què han participat 34 escriptors, escriptores, poetes, editors, editores, bibliotecàries, llibreters i llibreteres que hi participaran amb declaracions a favor de la poesia.