Visita al Molí de Cervià i al búnquer de la Guerra Civil a la partida de Grenyana

L’alcalde de Lleida participa en l’activitat que forma part de la programació entorn el Dia Internacional de les Dones

El paer en cap, Miquel Pueyo, i la regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall, han visitat aquest matí el Molí de Cervià i el búnquer de la Guerra Civil a la partida de Grenyana, un acte previst en la programació entorn del Dia Internacional de les Dones, que ha estat organitzat per Dona Balàfia i les Vocalies de les Dones de les Associacions de Veïns i Veïnes de Balàfia i l’Horta de Lleida.

La presidenta de l’Associació de Veïns i Veïnes de la partida de Grenyana, Dolors Comes, ha estat l’encarregada de guiar els participants, que havien sortit abans del Centre Cívic de Balàfia, per fer el recorregut a peu fins al Molí de Cervià.
Comes ha explicat els assistents la història d’aquest equipament, que va ser construït al segle XII, i la seva funcionalitat fins al segle XX, com a proveïdor de farina a la ciutat de Lleida, aprofitant la séquia de Fontanet.
Tot seguit, la comitiva s’ha desplaçat fins al niu de metralladores de la Guerra Civil, que va ser descobert recentment a la zona de la Mitjana, després que Endesa desbrossés la malesa d’aquest indret.