<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/34797>>.

Visita al Molí de Cervià i al búnquer de la Guerra Civil a la partida de Grenyana

L’alcalde de Lleida participa en l’activitat que forma part de la programació entorn el Dia Internacional de les Dones

L’alcalde de Lleida participa en l’activitat que forma part de la programació entorn el Dia Internacional de les Dones

El paer en cap, Miquel Pueyo, i la regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall, han visitat aquest matí el Molí de Cervià i el búnquer de la Guerra Civil a la partida de Grenyana, un acte previst en la programació entorn del Dia Internacional de les Dones, que ha estat organitzat per Dona Balàfia i les Vocalies de les Dones de les Associacions de Veïns i Veïnes de Balàfia i l’Horta de Lleida.

La presidenta de l’Associació de Veïns i Veïnes de la partida de Grenyana, Dolors Comes, ha estat l’encarregada de guiar els participants, que havien sortit abans del Centre Cívic de Balàfia, per fer el recorregut a peu fins al Molí de Cervià.
Comes ha explicat els assistents la història d’aquest equipament, que va ser construït al segle XII, i la seva funcionalitat fins al segle XX, com a proveïdor de farina a la ciutat de Lleida, aprofitant la séquia de Fontanet.
Tot seguit, la comitiva s’ha desplaçat fins al niu de metralladores de la Guerra Civil, que va ser descobert recentment a la zona de la Mitjana, després que Endesa desbrossés la malesa d’aquest indret.