<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/34810>>.

L’alcalde de Lleida visita el projecte presentat per alumnes de 2n de primària del col·legi Santa Anna a la First Lego League

Han dissenyat una maqueta sobre la ciutat del futur

Han dissenyat una maqueta sobre la ciutat del futur

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha visitat aquest matí l’escola Santa Anna de Lleida per conèixer de primera mà el projecte que han treballat alumnes de 2n de primària per participar en la First Lego League. Els nens i nenes participants han presentat a l’alcalde la maqueta que han dissenyat sobre la ciutat que desitgen per al futur. Els infants han participat en la categoria Explore adreçada a alumnes de 6 a 9 anys. L’objectiu d’aquest programa és descobrir la diversió per la ciència, la tecnologia, la enginyeria i les matemàtiques per mitjà d’un aprenentatge lúdic i significatiu.

És la segona ocasió en què el col·legi Santa Anna presenta un projecte d’alumnes del primer cicle de primària al prestigiós concurs First Lego League organitzat per la Universitat de Lleida a la ciutat i promogut per la fundació Scientia. El First Lego League promou els valors del descobriment, la innovació, l’impacte, la inclusió, la col·laboració i la diversió.

El paer en cap, juntament amb la tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Sandra Castro, han pogut conèixer de prop el projecte, que ha volgut reflectir una ciutat activa i menys sedentària. Per aconseguir-ho, els nens i nenes han construït una ciutat “amb molts espais per passar estones divertides: pista de tennis, piscina, pista de ball, skatepark, pista de bàsquet, parc infantil...i un parc amb arbres i gespa amb zones per poder teballar amb l’ordinador a l’aire lliure i wifi gratuïta”. El infants també han plantejat accions per evitar el sedentarisme han proposat tenir un gos i disposar d’una app que pugui quantificar l’esport que es faci diàriament, amb regals en cas d’acomplir els objectius. Han participat en el projecte de disseny de la ciutat 12 nens i nenes, dividits en dos grups.

Aprofitant la visita al projecte de la Lego League, l’alcalde i la regidora Sandra Castrol, acompanyats de l’equip directiu i de les professores responsables, han conegut com es realitza una sessió d’Snoezelen, una activitat innovadora d’estimulació sensorial que l’escola ofereix en el seu projecte de centre i ha estat capdavantera a Catalunya.