Tres espectacles de la programació de LaTemporada Lleida, finalistes al millor espectacle familiar dels Premis de la Crítica 2020
Dos són de les companyies lleidatanes La Baldufa (“La faula de l’esquirol”) i Campi Qui Pugui (“Camí a l’escola”) i Farrés Brothers (“Orbital”)
Dos són de les companyies lleidatanes La Baldufa (“La faula de l’esquirol”) i Campi Qui Pugui (“Camí a l’escola”) i Farrés Brothers (“Orbital”)
Tres espectacles que s’han representat al Teatre Municipal de l’Escorxador dins de la programació de LaTemporada Lleida són finalistes al millor espectacle familiar dels Premis de la Crítica 2020, organitzats pel col·lectiu de crítics sota el paraigua de Recomana.cat.. Dos són de les companyies lleidatanes La Baldufa (“La faula de l’esquirol”) i Campi Qui Pugui (“Camí a l’escola”) i Farrés Brothers (“Orbital”).
“La faula de l’esquirol”, dirigida per Jokin Oregi, és una altra lliçó de vida de La Baldufa per als més menuts. I és que el Gran Eriçó viu plàcidament a l'ombra d’un gran roure, i té cura dels seus, mentre gaudeix del seu raconet de món. Un dia, però, aquesta pau es veurà pertorbada per l'arribada d'un esquirol amable, trapella i juganer. La seua convivència no serà fàcil. Descobrirem un eriçó esquerp i protector, i un esquirol amb ganes de saber i compartir. Una de les característiques de les faules és que sempre acaben amb una conclusió moral. De què ens vol parlar aquesta? La Baldufa proposa pensar, reflexionar i aprofundir sobre la diferència i el mestissatge. L'eriçó i l'esquirol són molt diferents, però tenen infinitat d’oportunitats per aprendre i compartir plegats.
“Orbital” de Farrés Brothers és un somni d’infantesa fet realitat: ser astronauta, en un espectacle en què la tecnologia té un paper tan rellevant com els mateixos personatges. La Mariona, el Yuri i el Nil juguen a marcians. L’univers forma part del seu joc, tal i com tots formem part de l’univers. Un dia les seves òrbites es bifurquen i es perden la pista. I passen els anys. Ara són adults. La Mariona és a punt de fer realitat el somni dels tres: viatjar de veritat cap a l’espai. Ella no vol marxar sense acomiadar-se. Ells volen acomiadar-se abans no marxi. Es retrobin o no, la memòria es desperta, els jocs tornen i els astres tornen a fer constel·lacions impossibles. Orbital gira al voltant d’una abraçada pendent. I del llarg viatge de tres amics per fer-la real.
Campi Qui Pugui va estrenar el seu nou espectacle “Camí a l’escola” dins de la programació de LaTemporada Lleida. Dirigit per la reconeguda i premiada Rosa Díaz, l’espectacle s’inspira en el documental Sur le chemin de l’école (2013) i narra la història de tres germanes que s’han d’enfrontar diàriament amb una multitud d’adversitats i perills per arribar a l’escola. Una realitat per a molts infants d’arreu del món, que són conscients que només l’educació els obrirà les portes a un futur millor.
Lliurament de premis el 3 de maig a La Villarroel
Avui s’han fet públics els finalistes en les respectives categories d’aquests premis de la crítica que, a diferència de l’any passat, enguany tornarà a celebrar un acte de lliurament presencial, programat per al dia 3 de maig a La Villarroel de Barcelona, que conduiran els periodistes Toni Puntí i Anna Pérez Pagès. El jurat del premi al millor espectacle familiar el formen Ferran Baile (Recomana), Jordi Bordes (El Punt Avui), Núria Cañamares (Entreacte), Dani Chicano (Proscenium), Iolanda G Madariaga (Recomana), Martí Rossell Pelfort (Novaveu) i Marc Sabater (Petit Sabadell/ Petit Terrassa).