Els SIS i les Ciberaules reben una donació de 700 mascaretes infantils de l’empresa Antonio Garcia GB Grup

Es repartiran entre les famílies usuàries dels serveis d’intervenció socioeducatius per facilitar-los l’accés a aquest material de protecció, necessari en l’actual situació de pandèmia, i per promoure l’ús segur i responsable

L’Ajuntament de Lleida ha rebut una donació de 700 mascaretes infantils de l’empresa Antonio García GB Grup, SL., que es destinarà a la Xarxa de Serveis d’Intervenció Socioeducativa (SIS) i les Ciberaules. La donació del material s’ha fet aquest matí a la Casa del Dibuix, seu del SIS Companyia Municipal, amb la regidora de Polítiques de les Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall; el cap del departament comercial, Juan José Carrión, i el responsable de Compres, Marcos Cortada, ambdós en representació de l'empresa distribuïdora i fabricant de teles. Sall ha agraït la implicació d’aquesta firma, que a través de l’agència de comunicació Up2You, ha mostrat el seu vessant més solidari i el seu compromís social amb aquell segment poblacional en situació de vulnerabilitat. Les mascaretes infantils es repartiran a les famílies usuàries d’aquests centres per facilitar-los l’accés a material de protecció, necessari en l’actual situació de pandèmia, i per promoure’n l’ús segur i responsable. Amb la mascareta, s’ha adjuntat un document amb les instruccions per posar-se-la correctament i fer-ne un bon ús i manteniment.

Els SIS i les ciberaules són serveis destinats a atendre les necessitats socioeducatives dels infants o adolescents en situació de risc i també la intervenció de suport, acompanyament i capacitació de les seves famílies. La Xarxa està composta per 11 serveis d’atenció a la infància i l’adolescència de la ciutat, 7 municipals i 4 no municipals. En total, s’ofereixen més de 600 places per a infants i adolescents d’entre 3 i 18 anys (405 places municipals i 220 no municipals).

Aquests són uns serveis essencials que han continuat amb la seva activitat en temps de covid-19, adaptant-la a la realitat emergent i sobrevinguda. Des de l’inici de l’estat d’alerta, aquests centres han estat fent pedagogia de la pandèmia per cobrir les necessitats educatives i emocionals dels infants i els adolescents, així com de les seves famílies. A més, han impulsat una tasca informativa, preventiva, de sensibilització i protecció d’acord a les recomanacions dels organismes de salut pública. En aquest sentit, la regidora ha remarcat que la pandèmia ha posat de manifest la bretxa digital que des dels serveis del SIS s’ha intentat pal·liar, amb el suport i l’acompanyament individual als infants en les tasques educatives i escolars. A més, s’ha fet i s’estan duent a terme tallers per apoderar les famílies en l’ús de noves tecnologies.