La Guàrdia Urbana posa 54 denúncies per incompliments de les mesures de la Covid-19 en la darrera setmana
-Des de que es va decretar el primer confinament per la pandèmia, al març de 2020, la policia local ha registrat 5.054 incidents, dels quals 4.389 han donat lloc a denúncia -La comissió de Seguretat Ciutadana ha informat favorablement del DUPROCIM (Document únic de Protecció Civil), que es portarà a l’aprovació definitiva al ple del mes d’abril
-Des de que es va decretar el primer confinament per la pandèmia, al març de 2020, la policia local ha registrat 5.054 incidents, dels quals 4.389 han donat lloc a denúncia -La comissió de Seguretat Ciutadana ha informat favorablement del DUPROCIM (Document únic de Protecció Civil), que es portarà a l’aprovació definitiva al ple del mes d’abril
La Guàrdia Urbana de Lleida ha cursat 54 denúncies en la setmana del 29 de març al 4 d’abril per incompliments de les diferents mesures vigents per la Covid-19. 34 d’aquestes denúncies corresponen a incompliments del confinament, 15 per no dur la mascareta i s’ha produït una denúncia a un local. El nombre total s’ha reduït respecte a la setmana anterior (22-28 de març) en què es van registrar 117 denúncies i es van aixecar 101 actes.
Des que es va iniciar el primer confinament, al març de 2020, la Guàrdia Urbana ha actuat en 5.054 incidents relacionats amb les mesures per controlar la pandèmia de la Covid-19 ( control de vehicles, via pública, ús de mascaretes i incompliments de la normativa en locals i habitatges). En aquest període (14 març 2020- 4 abril 2021) s’han cursat 4.389 denúncies, de les quals 980 corresponen a incompliments del confinament, 545 per no dur la mascareta i 16 a locals. Les denúncies restants, 2.769, són de tipologia diversa, vinculades a l’evolució de la normativa Covid-19 durant aquest any: barrejar bombolles de convivència, superar el número de persones permeses en reunions, incompliment de les mesures d’higiene i protecció o garantir la distància física interpersonal, entre d’altres.
Aquestes dades s’han facilitat en la comissió informativa de les Polítiques de gestió de la seguretat i el civisme, que ha presidit aquest migdia l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo. Pueyo ha agraït la tasca de la Guàrdia Urbana durant tota la pandèmia per garantir la convivència a l’espai públic i vetllar pel compliment de les mesures vigents contra la Covid-19. “Des del municipi hem de continuar vetllant pel compliment de les normes i per evitar que els incompliments d’una minoria afectin al benestar i la salut d’una gran majoria de la població, que està seguint cívicament i amb responsabilitat les mesures que s’estan prenent per contenir l’expansió del virus i preservar la salut”, ha explicat el Paer en Cap.
Llum verda al Document únic de Protecció Civil (DUPROCIM)
En la comissió d’avui també s’ha informat favorablement del DUPROCIM (Document únic de Protecció Civil) que es portarà al ple del mes d’abril per a la seva aprovació definitiva, un cop finalitzat el termini d’al·legacions. El DUPROCIM és el document marc que permet organitzar serveis de prevenció, catalogar els recursos existents i actuar en casos d’alerta per minimitzar els efectes causats per riscos de nevada, vent, inundacions, terratrèmol, transport de mercaderies perilloses, accident químic, accidents en el transport de viatgers per ferrocarril i pel risc radiològic. Això facilita la coordinació de tots els equips d’intervenció necessaris en cas d’emergència per minimitzar els efectes de qualsevol de les situacions de crisi previstes. A la vegada, també promou la sensibilització i formació de la població en autoprotecció.
L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha destacat que disposar d’aquest document és “bàsic per a millorar l’efectivitat dels serveis de prevenció i la coordinació de les diferents actuacions en cas de crisi”.
El DUPROCIM és un document obligatori per a les ciutats de més de 20.000 habitants, en compliment de la llei de Protecció Civil de Catalunya i el Decret 155/2014, que estableix el contingut mínim i el procediment de tramitació per aquests plans municipals. Un cop aprovat pel ple de l’Ajuntament de Lleida, el document es trametrà als Serveis Territorials d’Interior de Lleida, que n’han de realitzar un informe abans d ‘elevar-lo a la Comissió de Protecció Civil de Catalunya, encarregada de la seva homologació.