La comissió informativa de Gestió de Promoció de la Ciutat dona compte sobre elements de dinamització comercial, empresarial i turística a Lleida

Publicades les bases de la 2a convocatòria dels Ajuts del Consell Comarcal del Segrià a persones i empreses afectades pel confinament del juliol passat, amb un pressupost de més d’1,2 milions d’euros, que corresponen a l’import que no es va distribuir en la 1a convocatòriaS'ha informat de l'aprovació del conveni de colaboració entre les associacions de comerciants de la ciutat de Lleida i la Paeria per a la promoció d'activitats a la via pública adreçades al foment i la recuperació del dinamisme comercial

Publicades les bases de la 2a convocatòria dels Ajuts del Consell Comarcal del Segrià a persones i empreses afectades pel confinament del juliol passat, amb un pressupost de més d’1,2 milions d’euros, que corresponen a l’import que no es va distribuir en la 1a convocatòriaS'ha informat de l'aprovació del conveni de colaboració entre les associacions de comerciants de la ciutat de Lleida i la Paeria per a la promoció d'activitats a la via pública adreçades al foment i la recuperació del dinamisme comercial

La comissió informativa de polítiques de Gestió de Promoció de la Ciutat, presidida per la regidora Marta Gispert, ha informat avui sobre diferents temes de l’àmbit de la promoció econòmica i turística, l’ocupació, el consum, el comerç i els mercats.

Dinamització d’activitats relacionades amb el comerç 

En l’àmbit del comerç s’ha donat compte de l’aprovació del text del conveni col·laboració entre les Associacions de Comerciants de la ciutat de Lleida i l’Ajuntament de Lleida per a la promoció de les actuacions en via pública encaminades al foment i a la recuperació del dinamisme comercial. Així les coses, La Paeria, facilitarà les iniciatives de les associacions de comerciants i la consegüent revitalització del comerç, perquè aplicarà una bonificació de la taxa que s’aplica sobre les actuacions que es desenvolupen a la via pública.

Gispert, en tant que regidora de comerç i presidenta de la comissió, també ha informat de la planificació que s’està treballant de cara a la Diada de Sant Jordi d’enguany que, després de diferents reunions de consens amb els sectors afectats, serà exclusivament professional amb parades de llibreters, editors i floristes. Les parades estaran ubicades a l’avinguda de Francesc Macià fins al carrer Riquer, amb la possibilitat d’estendre l’espai cap a la rambla de Ferran, si el nombre de parades ho precisa, en una zona delimitada que permetrà implementar les mesures necessàries davant la situació de la pandèmia. Amb control d’accés i un aforament màxim del 50%.

En l’àmbit del consum, la comissió ha informat sobre l’aprovació del text del conveni de col·laboració entre el Ministeri de Consum, l’Agencia Catalana de Consum, de la Conselleria d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, i l’Ajuntament de Lleida per donar continuïtat a la Junta Arbitral de Consum de l’Ajuntament de Lleida en tant que mecanisme òptim per a la resolució de conflictes de consum dins l’àmbit territorial de Lleida.

2a convocatòria dels Ajuts a persones i empreses afectades pel confinament del juliol passat, a causa de la COVID-19

En clau d’ajuts a les empreses que han patit les conseqüències de la situació de COVID 19, s’ha informat que aquesta setmana ja s’han publicat les bases de la 2a convocatòria dels Ajuts del Consell Comarcal del Segrià amb un pressupost de més d’1.2 milions d’euros que corresponen a l’import que no es va distribuir en la 1a convocatòria. Les noves bases aporten millores respecte a les anteriors i s’hi inclou
La reducció del percentatge de la disminució de la facturació. En la 1a convocatòria la disminució de la facturació del mes de juliol del 2020 respecte al mes de juliol de l’any anterior havia de ser del 50%. En aquesta 2a convocatòria el percentatge s’ha reduït al 25%.
S’hi inclouen noves activitats professionals que la Direcció General de Comerç ha considerat assimilables al comerç al detall com ara les agències de viatges, acupuntura, naturopatia, dietètica, fisioteràpia i massatges.

Pla de Reactivació Socioeconòmica per a la ciutat de Lleida

En el decurs de la comissió informativa també s’ha donat informació sobre l’estat actual del treball tècnic que s’està realitzant de cara al Pla de Reactivació Socioeconòmica que té per objectiu elaborar un sistema d'anàlisi (dades quantitatives, qualitatives i espais de reflexió) que ens ajudi a entendre millor el nou paradigma socioeconòmic i ens faciliti trobar a nivell local l'encaix entre les persones i les organitzacions fomenten el creixement econòmic sostenible i inclusió i l'ocupació digna. El pla de treball s’ha estructurat en 3 fases i, en aquests moments, es treballa en la segona per concretar projectes que es puguin desenvolupar i línies estratègiques que permetran coneixes des dels principals factors que incideixen en el desenvolupament econòmic i social i l'ocupació de Lleida i l'Horta de Lleida; passant per les percepcions, opinions i expectatives entorn la ocupació i la promoció econòmica. Però també dissenyar polítiques actives d'ocupació adients al nou context econòmic que permetin convertir el municipi en un territori antifràgil.