L’Ajuntament de Lleida treballa per la transformació digital del municipi
Forma un equip professional en aquest programa específic perquè el desenvolupi a la ciutat, ja que és un dels eixos del Pla d’Acció Municipal
L’Ajuntament de Lleida ha designat un equip de treball amb l’objectiu de liderar, planificar i executar la transformació digital del municipi, un dels eixos establerts en el Pla d’Acció Municipal (PAM) d’aquest mandat. A tal efecte, aquest equip participarà en el Programa Executiu en Transformació Digital, especialitzat per a municipis, impulsat per Localret, que s’impartirà fins al mes de juliol a La Salle-Universitat Ramon Llull.
Aquest és un programa de formació innovador obert a tots els ajuntaments, el qual proposa la creació d’equips de tres persones per municipi, de perfils complementaris: un responsable polític, un de gerència i un tercer especialitzat en tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), per tal de garantir l’èxit en els processos de transformació digital dels municipis.
El producte final d’aquesta formació serà l’elaboració del pla de transformació digital de la ciutat de Lleida, validat per experts d’aquest àmbit, que més a més estarà emmarcat en un projecte global que permetrà validar un meta-model de transformació digital dels municipis de Catalunya.
Els Ajuntaments necessiten tenir equips professionalment preparats que siguin el motor de la transformació digital del seu municipi i alhora transversals que facin possible aquest canvi, a tres nivells d’actuació: la presa de decisions estratègiques, la gestió executiva dels plans i la implementació tècnica d’un model per a la transformació digital de l’Ajuntament, que redundarà en benefici de la ciutat i dels ciutadans.
Les tres persones que participaran en aquest programa que es desenvoluparà des del 9 d’abril fins al 16 de juliol, són: Maryama Sall Sall, com a càrrec electe responsable de digitalització; Montse Bergés Saura, com a persona responsable de la coordinació de polítiques municipals, i David Calderó Vidal, com a responsable tècnic de les àrees TIC.
El cost d’aquesta participació s’eleva a 7.500 euros. Es tracta d’una despesa de formació i, per tant, no està subjecta a la Llei de Contractes de Servei Públic.