El projecte Guau permet la millora social i emocional de 10 persones en situació de sense llar

Els participants educaran gossos del Refugi dels Peluts durant tres mesos

L’Àrea d’Inclusió de la Paeria, en col·laboració amb el Centre d’Acollida d’Animals de Companyia (CAAC) i l’entitat Ilerkan, ha iniciat la tercera edició del projecte “Guau”. Es tracta d’una proposta d’intervenció assistida amb animals que s’adreça a persones usuàries de l’Àrea d’Inclusió perquè tinguin una implicació activa en l’educació dels gossos del Refugi dels Peluts i facilitar la seva adopció.

El grup de persones interactua amb els animals i treballa aspectes com la responsabilitat, la confiança, les habilitats socials, la relació d’ajuda, etc. A través de la intervenció assistida amb animals, es pretén crear una aliança terapèutica que permet millorar la qualitat de vida d’aquestes persones i dels gossos del CAAC.

Participen en el projecte “Guau” 10 persones en situació de sense llar que en les 10 sessions que faran fins al 16 de juny s'encarregaran d’educar i socialitzar gossos del Refugi dels Peluts. En la primera sessió els participants han treballat amb cinc cans i han posat nom a quatre dels gossos que encara no en tenien.

Per als gossos del Refugi, poder disposar d’un grup de persones que els eduquin en positiu té molt de valor i fa més fàcil que aquests animals puguin ser adoptats per una família.

El treball al Refugi dels Peluts afavoreix el desenvolupament d’iniciatives d’ajuda mútua, en què animals vulnerables són cuidats, educats i rehabilitats per persones que també es troben en situació de vulnerabilitat.

En el projecte hi participen dos educadors socials de l’Àrea d’Inclusió Social i la tècnica en IAA (intervencions assistides amb animals) de l’associació “Ilerkan” que facilita la interacció entre el gos i la persona i assegura el seu benestar.