La comissió de Polítiques de Gestió dels drets de les Persones i relació amb la comunitat aprova les bases d’onze línies d’ajuts en matèria de serveis socials, educació, cooperació, salut i esports

Entre els ajuts figura una línia de subvencions a què podran optar les famílies que fins ara tenien escolaritzats els seus fills i filles a les escoles bressol que han finalitzat el contracte de concessió En la comissió s’ha donat compte dels 84.000 euros que s’han destinat a famílies en situació de vulnerabilitat durant el passat març

Entre els ajuts figura una línia de subvencions a què podran optar les famílies que fins ara tenien escolaritzats els seus fills i filles a les escoles bressol que han finalitzat el contracte de concessió En la comissió s’ha donat compte dels 84.000 euros que s’han destinat a famílies en situació de vulnerabilitat durant el passat març

La comissió de Polítiques de Gestió de les Persones ha informat avui de les bases d’11 línies d’ajuts i subvencions en matèria de serveis socials, educació, cooperació, salut i esports.  Entre aquestes bases hi figura el document que estableix la concessió d’ajuts destinats a facilitar les famílies que fins ara havien escolaritzat els seus fills i filles en les escoles bressol de la zona d’El Clot que han finalitzat la concessió, la transició a una nova escolarització a l’escola La Faldeta o altres escoles bressol de titularitat no pública.

Aquesta línia regula la concessió d’ajuts a les persones físiques amb fills/filles matriculades en el curs 2021-2022 a la llar d’infants pública La Faldeta o a les escoles privades situades als barris de Príncep de Viana- Clot i Xalets-Humbert Torres.

L’ajut que es facilitarà a les famílies que ho sol·licitin suposa “un equilibri entre el preu públic i privat i el preu municipal segons les tarifes per escolarització d’escoles bressol que marquin les ordenances fiscals”.  També podran optar a una subvenció pel germà/germana si durant el curs 2021-22 es matriculen en el mateix centre.  

Els criteris objectius per a l’atorgament dels ajuts són els següents:

-que la persona sol·licitant hagi tingut un fill o filla escolaritzat durant el curs 2020-21 en una escola bressol de la xarxa municipal

-que la persona sol·licitant estigui empadronada en la data de la sol·licitud en els barris Príncep de Viana -Clot i Xalets- Humbert Torres.

Els conceptes subvencionables són els rebuts d’escolarització del curs 2021-22 de setembre a juny de la llar d’infants pública La Faldeta i privades dels barris Príncep de Viana- Clot i Xalets-Humbert Torres.

La tinent d’alcalde i regidora Sandra Castro ha explicat que amb aquesta línia d’ajuts l’Ajuntament de Lleida compleix el seu compromís d’acompanyament a les famílies que fins ara havien escolaritzat els seus infants a les escoles bressol conveniades situades a la zona d’El Clot. “Creiem que l’oferta escolar municipal de places de 0 a 3 anys a la ciutat és àmplia per cobrir les necessitats actuals d’escolarització d’aquesta franja d’edat però entenem també, a la vegada, la petició de les famílies. Amb aquesta línia d’ajut puntual per a aquest curs es manifesta el compromís de l’equip de govern amb les famílies a qui ha afectat la no continuïtat d’aquests centres”.

Altres línies d’ajuts informades en la comissió d’avui i que s’elevaran al ple del mes d’abril són: la proposta d’aprovació de les bases per a la concessió d’ajuts destinats a entitats socials per a la provisió de béns i serveis de primera necessitat, per a la promoció de projectes d’autogestió alimentària adreçats a persones i col·lectius en risc d’exclusió, per a la concessió d’ajuts destinats a projectes per a la promoció de la inclusió i innovació social, ajuts de suport a les entitats de l’àmbit de Serveis Socials i per al transport adaptat a la ciutat de Lleida.

També s’han aprovat les bases per a la concessió d’ajuts per al foment de les activitats de les associacions de familiars d’alumnes de la ciutat de lleida, les bases per a la concessió d’ajuts a les entitats que treballen en el món de l’educació a la ciutat de Lleida, les bases d’ajuts a projectes en favor de la igualtat de gènere i contra les violències masclistes (feminismes), les bases de la beca de recerca Cristina de Pizan ( Feminismes), les bases del Premi Mila de periodisme, les bases de subvencions de la línia 10.3 d'ajuts a projectes de cooperació, acció humanitària i codesenvolupament, així com la proposta d’aprovació de les bases de subvencions de la línia 10.4 d'ajuts a projectes d'educació per la transformació social, per al foment dels drets humans a la ciutat i la interculturalitat 2021.

En matèria de Salut Pública s’ha informat de les bases per a la concessió d’ajuts destinats a la promoció i protecció de la salut i a la sensibilització envers la Salut Pública i de l’àrea d’Esports i Activitat Física s’ha presentat la proposta de les bases per a la concessió d’ajuts destinats a activitats d’entitats d’esports col·lectius  i dels destinats a activitats d’entitats d’esports individuals. 

La Paeria tramita 84.000 euros en ajudes per a famílies amb dificultats 

La Comissió Informativa per les Polítiques de gestió dels drets de les persones també ha donat comptes dels ajuts econòmics a famílies que s’han aprovat durant el passat març. En total, han estat 84.411 euros que es distribueixen per diferents conceptes i que tenen com a objectiu ajudar les famílies de la ciutat a cobrir les necessitats bàsiques i per pal·liar el deute que poden tenir amb el pagament de lloguers i/o hipoteques o amb les subministradores de serveis.  

El gruix de la partida es destina al pagament de l’habitatge, amb prop de 51.000 euros. Es destina una part important, quasi 19.000 euros, en l’atenció als infants, o més de 13.000 euros per a alimentació. Són ajudes que s’assignen a les famílies dels diferents barris de la ciutat, així com també a projectes d’inclusió i dels Equips d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (EAIA).

Altres punts de la comissió 

La Comissió Informativa per les Polítiques de gestió dels drets de les persones ha donat compte de la ratificació del conveni amb l’Amical de Mauthausen i altres camps i de la col·locació de deu llambordes Stolpersteine a Lleida. També s’ha renovat el conveni d’Europe Direct.