Pueyo: “Sant Jordi ha arribat al carrer amb seguretat, esperança i optimisme perquè el proper any gaudim d’una Diada amb plenitud”

Per l’avinguda Francesc Macià, on la Paeria ha habilitat durant tot el dia un recinte seguint les mesures establertes pel Procicat i perquè el sector professional del llibre i de les flors hagin pogut instal·lar les seves parades, han passat milers de personesEl paer en cap i el regidor de Ciutat i Cultura, Jaume Rutllant, han visitat durant el dia la parada de l’Ajuntament de Lleida on s’ha lliurat l’Escata núm. 17, corresponent a l’any 2021, i l’Escata núm. 16, que no es va poder lliurar a la ciutadania el 2020 pel confinament

Al voltant de 6.000 persones havien passat fins a les 18 h per l'àrea habilitada per l'Ajuntament de Lleida a l'avinguda de Francesc Macià per celebrar enguany la Diada de Sant Jordi. El paer en cap, Miquel Pueyo, ha recorregut l'espai on el sector professional del llibre i de les flors, des de les 9 del matí, ha instal·lat les seves parades i ha atès els visitants, molts, compradors de literatura i de roses en aquesta tradicional jornada.

L’alcalde ha posat de manifest que “Sant Jordi ha arribat al carrer amb seguretat, esperança i optimisme perquè el proper any puguem gaudir d’una Diada amb tota la seva plenitud”. “Després de la jornada atípica de l’any passat, celebrem Sant Jordi, no com ens hauria agradat, però sí amb una certa normalitat”, ha assegurat Pueyo.

Cal recordar que l’Ajuntament de Lleida ha organitzat la Diada de Sant Jordi seguint les indicacions recollides al Pla Específic que va emetre el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb instruccions del PROCICAT, que la majoria de les principals ciutats del país han acordat seguir. En aquest plec de mesures s’ha recomanat dur a terme un Sant Jordi presencial limitat només al sector professional del llibre i la flor, en un espai acordonat i amb aforament controlat.

Escata de Drac de la Paeria

Miquel Pueyo, amb el regidor de Ciutat i Cultura, Jaume Rutllant, ha visitat durant el dia la parada de l’Ajuntament de Lleida on s’ha lliurat l’Escata núm. 17, corresponent a l’any 2021, i l’Escata núm. 16, que no es va poder lliurar a la ciutadania el 2020 pel confinament.

Els visitants de la parada han estat obsequiats amb 2 volums de la col·lecció municipal “ESCATA DE DRAC. Relats de Sant Jordi” fins esgotar existències, el corresponent al 2021, que conté els relats dels escriptors Miquel Àngel Estradé, David Marín, Núria Miret, Pepa Roma i Ramona Solé, i el volum del 2020, que conté els relats dels autors Enric Boluda, Teresa Ibars, Eduardo López, Maria Pijuan i Anna Sàez.

Ambient literari durant tota la setmana per celebrar Sant Jordi

Per tal que l’atmosfera literària i d’il·lusió per celebrar Sant Jordi no es limités només al dia 23 d’abril, l’Ajuntament de Lleida ha programat un seguit d’actes previs (amb reserva prèvia i aforament limitat) al llarg de tota la setmana als quals han assistit 176 persones, és a dir, amb aforament complet en totes les activitats que es van programar.

Aquest dilluns, 19 d’abril, s’iniciava la promoció a les xarxes socials de l’Ajuntament de Lleida de les novetats d’autors i autores lleidatans de Sant Jordi 2021 publicats per les editorials Bronca, Fonoll, Pagès editors, i de les llibreries de la ciutat, Abacus, Bronca, Caselles, El Genet Blau, La Fatal, La Irreductible i La Sabateria.

Dimarts, 20 d’abril, el Cafè del Teatre de l’Escorxador, acollia “Acabant el poema”. Pep Planas diu Joan Margarit. Dimecres, a la sala Alfred Perenya, es presentava el llibre “Joan Culleré (1916-1995). La llibertat per maleta” (Pagès editors) de Ferran Dalmau.

Per tancar els actes previs a la Diada de Sant Jordi, dijous va ser el torn de l’acció literària “Deixa el teu missatge després de sentir el senyal” al Cafè del Teatre de l’Escorxador amb la participació dels escriptors i escriptores lleidatans, creadors dels missatges: Marta Alòs, Jaume Barrull, Eduard Batlle, Josep Borrell, Pep Coll, Rosa Fabregat, Teresa Ibars, Montse Gort, David Marín, Francesc Pané, Maria Pons, Marialba Revés, Carme Romia, Montse Sanjuan i Ramona Solé.

‘Roses contra l’oblit’

L’alcalde, Miquel Pueyo, així com la regidora de Participació Ciutadana, Elena Ferre, han participat en l’activitat ‘Roses contra l’oblit’, organitzada pels Amics de la Gent Gran amb motiu de la Diada de Sant Jordi, amb el lliurament de roses, a la plaça Sant Jordi de la Bordeta i al local social de l’Escorxador, respectivament.