L’Ajuntament de Lleida rebrà 300.000 euros de la Diputació de Lleida per atenció social als treballadors temporers

S’aproven les bases d’ajuts al foment de la participació comunitària i voluntariat als barris

La Comissió de les Polítiques de Gestió del Govern Obert, Economia i Participació ha informat el conveni entre la Paeria i la Diputació per fer front a les despeses d’assistència social derivades de la campanya de treballadors temporers per la fruita que puguin resultar afectats per la Covid 19 i que requereixin atencions. La Diputació aportarà a la Paeria la quantitat màxima de 300.000 euros.

Dins de la mateixa campanya, s’ha donat llum verda a la proposta d’aprovació del Plec de Clàusules del contracte del Servei Integral d’allotjament residencial per Covid-19 a l’Hotel Nastasi, amb tramitació d’urgència i inici de la licitació. L’import del contracte és de 294.663,88 euros.

Pla de sanejament financer

La Comissió ha acordat portar al ple l’aprovació del pla de sanejament financer que correspon realitzar per llei. La normativa obliga a tancar en superàvit en un termini màxim de dos anys i a reduir l’endeutament des del 95 per cent que es té en l’actualitat fins al 75 per cent en un màxim de cinc anys.

El pla que presenta l’ajuntament segueix les línies mestres del pla econòmic financer (2020-21) i que ha permès tancar l’exercici complint la regla de la despesa, fet que no es va produir l’any passat. El fet d’estendre a cinc anys la vigència del nou Pla (fins al 2025) permetrà a la Paeria donar compliment als requeriments financers. 

En la reunió també s’ha tractat l’expedient de modificacions de crèdit al pressupost de l’Ajuntament, amb un augment/disminució de despeses de 174.042,99 euros.

Ajuts al foment de la participació i voluntariat

La sessió ha tractat la proposta d’aprovació de les bases de concessió d’ajuts al foment de participació comunitària i voluntariat als barris de la ciutat així com la modificació del Pla Estratègic de Subvencions. En aquest darrer punt, s’incorporen subvencions destinades a l’impuls de cooperatives de treball integrat per persones joves i per potenciar l’escolaritat en l’educació infantil en zones de dèficit d’oferta municipal (lligades a les escoles bressol que han finalitzat el contracte de concessió).

Un altre de punt informat en la reunió d’avui ha estat l’autorització a la Direcció General de Política Financera, Assegurances i Tresor per incloure una addenda d’opció de compra per a l’Ajuntament en el contracte de lloguer del local de rambla Ferran 9, que correspon a les Adoberies.

S’ha posat èmfasi en l’amplitud de les actuacions d’implantació de l’administració electrònica realitzades durant el 2020-2021.

La Comissió ha donat el vistiplau a la resolució, de mutu acord, del contracte de concessió administrativa sobre el domini públic d’uns terrenys al Turó de Gardeny (edifici Innova), estimant la sol·licitud de l’empresa Arnó.

En la sessió d’avui s’ha informat favorablement les bases específiques reguladores del Concurs Oposició -promoció interna- per a la provisió en propietat de quatre places de sergent de la Guàrdia Urbana, de cinc places de caporal així com una oposició lliure per a deu agents. Per primera vegada, s’estableix una reserva de places per ser ocupades per dones.

El ple de l’abril debatrà el Reglament de Consell de Ciutat que en l’anterior sessió es va deixar sobre la taula.