La Paeria decidirà en les pròximes setmanes el model de gestió del servei de zona blava i grua pels propers anys

L’Ajuntament ja disposa de l’informe encarregat a una consultora especialitzada, que analitza les diferents fórmules de gestió directa i indirecta i que avui s'ha tramès als grups municipals i al comitè d’empresa de l’actual concessionària

La Paeria ja ha rebut les conclusions de l’estudi encarregat per tal de definir el model de gestió del servei de zona blava i grua, que ha estat elaborat per la consultora especialitzada Pwacs sota el títol de “Servei d’anàlisi del model de gestió dels serveis d’aparcament regulat en via pública, d’arrossegament i trasllat de vehicles i de dipòsit municipal de vehicles a la ciutat de Lleida”.

L’estudi analitza l’explotació actual del servei, que compta amb 4.641 places d’aparcament (dada mitjana de 2020) i 235 parquímetres, i planteja tres fórmules alternatives per a la seva gestió tant des del punt de vista de l’eficiència econòmica, com també tenint en compte altres factors operatius, de gestió i de rendiment de comptes. També es valoren els tràmits a seguir en cada cas.

Els models analitzats són els de: gestió directa per part de l’Ajuntament o un organisme autònom; directa a través d’una societat mercantil local (com ara l’Empresa Municipal d’Urbanisme); o bé indirecta per part d’un concessionari, com és el model actual. En tots els casos, el balanç econòmic de l’explotació resultaria positiu.

El govern municipal analitzarà el document a partir de la setmana vinent i prendrà una decisió sobre el model de gestió que se seguirà per a aquest servei.

A més, l’informe s'ha tramès avui mateix als grups de l’oposició i als sindicats amb representació al comitè d’empresa de l’actual concessionària Eysa, per tal que puguin tenir-ne coneixement i en facin l’anàlisi pertinent.