Xifra rècord de més de 500 sol·licituds pels ajuts al comerç, la restauració, els serveis i la venda no sedentària, a Lleida

La Regidoria de Comerç organitza una sessió informativa a PIMEC sobre aquesta 2a convocatòria d’1’2 milions d’euros en ajuts per les pèrdues del 2n confinament per COVID l’estiu passat

La regidora de Consum, Comerç i Mercats, Marta Gispert, ha presentat una jornada informativa organitzada per PIMEC COMERÇ Lleida sobre la partida d’1’2 milions d’euros en ajuts al comerç, a la restauració, als serveis i a la venda no sedentària que poden demanar les empreses de Lleida fins el proper dia 6 de maig.

La regidora Gispert ha explicat que “en aquests moments, a només 4 dies d’haver iniciat el període per presentar sol·licituds, ja han entrat més de 500 peticions pels ajuts”. Gispert ha recordat que “en aquesta segona convocatòria, l’ajuda es concreta en una subvenció de 2.999 euros per persona destinada a aquelles empreses afectades pel 2n confinament per COVID, el juliol passat, i van veure disminuïda la seva facturació en un 25 % respecte al mes de juliol de l’any anterior”. També, s’hi poden tornar a presentar les empreses que ja van optar o obtenir els ajuts en la primer convocatòria, a la tardor”.

La partida d’ajuts que rep Lleida forma part de la bossa de 1.181.838 milions d’euros que es reparteix als municipis de Lleida, Alcarràs, Soses, Seròs, Aitona, la Granja d’Escarp i Torres de Segre, per les pèrdues a causa de la Resolució SLT/1698/2020, de 15 de juliol, per la qual es van adoptar noves mesures de restricció especials als municipis de la comarca del Segrià.

Les bases d’aquest ajuts concreten la concessió de subvencions en l’àmbit del comerç al detall, de comerç amb degustació, restauració (cafeteries, bars i restaurants) o de serveis professionals assimilats al comerç al detall, així com a aquells que disposin de la corresponent autorització municipal per a desenvolupar una activitat comercial de venda no sedentària d’articles no alimentaris organitzada en mercats de marxants.

Per segon cop consecutiu, l’Ajuntament de Lleida, a través de les regidories de Promoció Econòmica i Emprenedoria i de Consum, Comerç i Mercats, s’encarrega de la centralització de les sol·licituds, que es poden presentar electrònicament a través de la Seu electrònica de l’Ajuntament de Lleida https://www.paeria.cat/ajutscovid fins a les 23.59 h del proper 6 de maig.

Les persones interessades a accedir a aquestes ajudes poden demanar més informació trucant al telèfon 973678058 de l’Oficina de Recuperació Econòmica, també a Consum, Comerç i Mercats, 973700616, o enviant un correu electrònic a imc@paeria.cat.